Laatste nieuws over Netflix

Orange Is The New Black is geen komedie

Orange Is The New Black Emmy Awards Netflix

Het is voor Orange Is The New Black een stuk lastiger geworden om wederom Emmy’s te winnen op de Emmy Awards. Door wijzigingen in de statuten van de TV-Academy valt de hitserie van Netflix niet meer in de categorie komedie, maar is het in de categorie drama geplaatst. En daar is Netflix niet blij mee.

De concurrentie om een Emmy Award in het dramagenre is namelijk moordend. Orange Is The New Black moet het nu opnemen tegen series als House of Cards en Game of Thrones. Vorig jaar viel ‘Orange’ nog wel in de categorie komedie en werd het twaalf keer genomineerd en won het ook daadwerkelijk een aantal Emmy Awards. “Hoewel we teleurgesteld zijn in het besluit van de commissie zijn wij van mening dat Orange in ieder genre bij de top hoort”, liet Chief Content Officer Ted Sarandos van Netflix aan Variety weten.

Netflix had een petitie ingediend bij de TV-Academy, de organisatie achter de Emmy Awards, om OITNB toch in het komediegenre te plaatsen. Deze petitie is door een negenkoppige jury beoordeeld en uiteindelijk kwam hieruit naar voren dat de petitie van Netflix wordt afgewezen en dus moet Orange Is The New Black niet als komedie, maar als dramaserie gezien worden. Ook Glee, Shameless en Jane the Virgin hadden een petitie ingediend en dat werd wel gehonoreerd. De uitreiking van de Emmy Awards vindt plaats op 20 september 2015.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?

1 Reactie