Laatste nieuws over Netflix OITNB-week

Orange is the New Black – seizoen 2

Taylor Schilling in a scene from NetflixÕs ÒOrange is the New BlackÓ Season 2. Photo credit: JoJo Whilden for Netflix

Taylor Schilling in a scene from NetflixÕs ÒOrange is the New BlackÓ Season 2. Photo credit: JoJo Whilden for Netflix

Het tweede seizoen van Orange is the New Black volgde ongeveer een jaar nadat het eerste seizoen was uitgekomen. Gisteren werd in het kader van de Orange is the new Black Week op Netflix-Nederland.nl al teruggeblikt op seizoen 1 van Orange is the New Black. Vandaag wordt er teruggeblikt op het tweede seizoen, om vanaf vrijdag 12 juni helemaal klaar te zijn voor het derde seizoen.

Het tweede seizoen begint met Piper die denkt dat ze overgeplaatst wordt naar een andere gevangenis, omdat ze denkt dat ze Pennsatucky heeft vermoord. Wanneer ze opgesloten wordt in een cel in Chicago komt ze Alex tegen en blijken ze daar slechts tijdelijk te zitten, omdat ze moeten getuigen in de zaak tegen de drugsbaas van Alex. Ze wordt gerustgesteld dat ze Pennsatucky niet vermoord heeft, maar het volgende probleem dient zich alweer aan. Alex smeekt Piper om niet de waarheid te vertellen tegen de rechter, omdat Alex anders in grote problemen komt. Piper zwicht voor de smeekbedes van Alex en liegt onder ede. Na de zitting komt ze Alex tegen en zij biecht op dat ze wel de waarheid heeft verteld en nu vrij is. Piper is woest. Omdat nu duidelijk is geworden dat Piper gelogen heeft tegen de rechter, moet ze nog langer brommen.

Wanneer ze terugkeert naar Litchfield blijkt ze daar een iets andere status  heeft gekregen. Pipes is geslagen door Crazy Eyes, na haar gevecht met Pennsatucky, Iedereen dacht dat Piper dood was. Voor Piper is de klap van Crazy Eyes een geweldige uitkomst. Niemand weet dat Crazy Eyes dat gedaan heeft, waardoor het gevecht tussen Pennsatucky en Piper eerlijk lijkt te zijn geweest. Hierdoor kon Piper gewoon in Litchfield blijven.

OITNBS2

Vee zorgt voor oorlog in Litchfield

In het tweede seizoen is er ook een nieuwe gevangene in Litchfield. Voor Red is het een oude bekende, Vee Parker. De twee kennen elkaar van jaren terug, toen beide dames ook al in de gevangenis zaten. Vee is een manipulatieve vrouw en zet al snel de verhoudingen in de gevangenis op scherp. Vee probeert alle donkere vrouwen voor zich te winnen en dat lukt er al vrij snel. Alleen Poussey weigert mee te doen aan de gemene plannen van Vee. Zo komt Poussey er alleen voor te staan, want de beste vriendin van Pousseu, Taystee, is één van de grootste aanhangers van Vee. De vriendschap raakt ernstig bekoeld.

De manipulatieve Vee zet een illegaal verkoopteam op in Litchfield. Er wordt handel gedreven in sigaretten en al snel is Vee de baas in de gevangenis. Red is nog niet vergeten wat Vee haar in het verleden geflikt heeft en wil de strijd met haar rivaal aan gaan. Veel mensen heeft Red echter niet meer om een leger mee te vormen, alleen een stel oude dames. Red krijgt toestemming om een oude kas op te knappen. In die kas zit een tunnel naar de buitenwereld. Die tunnel wil Red gebruiken om haar eigen handel op te zetten en zo te kunnen concurreren met Vee. Het duurt niet lang of Vee ontdekt waar Red mee bezig is en kondigt aan dat ze er alles aan zal doen om de tunnel van haar te maken.

De maat voor Red is vol en ze besluit dat er nog maar één ding op zit om van Vee af te komen. Ze moet dood. Een oude dame, met weinig perspectief, wordt aangewezen om Vee te vermoorden. Door haar ouderdom ziet ze alles niet meer helemaal scherp en dus steekt ze de verkeerde persoon neer. Vee is woest als ze er achter komt wat Red’s plan was. De strijd wordt heviger tussen Red en Vee. Laatstgenoemde takelt Red stevig toe in een gevecht. Om straf te ontlopen schuift Vee de schuld in de schoenen van Crazy Eyes. Zij is de trouwste volgeling van Vee en is daarom bereid om alles voor waar aan te nemen, wat Vee ook zegt. Niet iedereen is meer bereid om te doen wat Vee hen opdraagt. Er ontstaan scheurtjes in het verkoopteam van Vee en ze merkt dat het al snel te heet onder de voeten wordt.

Vee vs Red OITNB

Ze besluit dat er voor haar nog maar één optie over is. Vee vlucht via de tunnel naar de buitenwereld. Maar in de laatste scène van het tweede seizoen van Orange is the New Black is te zien dat dit geen wijs besluit is geweest…

Piper heeft weinig aandeel in de oorlog tussen Vee en Red. Piper is bezig met andere dingen. Op Valentijnsdag krijgt ze bezoek van haar ex Larry. Hij heeft informatie gekregen van een journalist die heeft ontdekt dat de leiding van Litchfield corrupt is. Larry vraagt Piper om inside information te verzamelen. Ondanks dat Piper geschokt is door de brutale vraag van Larry besluit ze toch op onderzoek uit te gaan. Ze ontdekt al snel dat er bij medewerkers van de gevangenis twijfels zijn of al het geld wel correct wordt besteed. Ze ontdekt meer dingen die niet lijken te kloppen en ze gaat steeds meer vragen stellen. Healy wil weten waarom en Piper verzint snel dat ze een nieuwsbrief voor in de gevangenis wil opstarten. Ze krijgt hier toestemming voor en zo kan ze verder gaan met haar zoektocht naar corruptie in de directie van Litchfield.

Als Piper tijdelijk verlof krijgt voor een begrafenis testen zij en Piper of er nog toekomst voor hen is. De conclusie is pijnlijk als een poging tot seks weinig succesvol is. Later komt Piper er achter dat Larry seks gehad heeft met haar beste vriendin, Polly. Het onderzoek naar de leiding van Litchfield vordert en uiteindelijk wordt de uitvoerend assistent van de directeur opgepakt wegens het verduisteren van geld.

Het derde seizoen van Orange is the New Black staat vrijdag 12 juni volledig op Netflix!

OITNB-Week

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?

1 Reactie