Originals Tips

Original Tips: Long live The Crown, eerste kerstfilm en Scott Pilgrim in animatiestijl

Iedere week brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

The Crown

We hebben er behoorlijk lang op moeten wachten, maar eindelijk staat The Crown seizoen 6 op Netflix! De nieuwe afleveringen gaan over de ‘moderne tijd’, over de heerschappij van Queen Elizabeth II. Wat kunnen we dus allemaal verwachten? Nou, in ieder geval de dood van Princess Diana en haar vriend Dodi Al Fayed na een achtervolging door paparazzi in een tunnel in Frankrijk. En ook Prince William en zijn (huidige) Kate Middleton zitten in seizoen 6, dat in twee gedeeltes gereleaset wordt: deel 1 op 16 november en deel 2 op 14 december. De vraag rijst zo langzamerhand: krijgen we ook een zevende seizoen? En waar gaat dat dan over? In dit artikel komt de bedenker van de serie aan het woord!

Best.Christmas. Ever!

‘And so this is Christmas… and a happy New Year!’ Zo ver is het natuurlijk nog niet, maar het kerstfeest (en bijbehorende Netflix-kerstreleases) komt er wel aan. Best.Christmas. Ever! Die film gaat over een ‘kerstnieuwsbrief’. Ja, echt! Want tijdens de kerstdagen slingert Jackie altijd zo’n opschepperig stukje schrijven de wereld in, waardoor haar oude studievriendin Charlotte zich juist weer waardeloos voelt! Door een speling van het lot staan Charlotte, haar man Rob en hun gezien enkele dagen voor Kerstmis opeens op de stoep van Jackie en haar man Valentino, wat Charlotte ziet als de uitgelezen mogelijkheid om aan te tonen dat het ‘perfecte’ leven van haar vriendin helemaal niet zo perfect is. Maar dat gaat natuurlijk mis!

Scott Pilgrim Takes Off

Scott Pilgrim is inmiddels een beproefd concept, maar Scott Pilgrim Takes Off is wel wat nieuws, namelijk een animatieserie! Die draait om de 23-jarige Scott Pilgrim, die in de band Sex Bob-Omb speelt samen met zijn vrienden Stephen Stills en Kim Pine. Scott is een muzikant zonder motivatie, maar is óók vastbesloten om een wedstrijd te winnen die hem een platencontract kan opleveren. Zijn plannetje lijkt echter in duigen te vallen als hij het meisje van zijn dromen ontmoet: Ramona Flowers. Nadat ze elkaar leren kennen, ontdekt Scott dat ze zeven kwaadaardige exen heeft die hij stuk voor stuk moet verslaan om met haar uit te kunnen gaan.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?