Originals Tips

Originals Tips: 1899 van makers Dark, Slumberland met Jason Momoa en Dead to Me 3

Iedere week brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

1899

1899 gaat over de mysterieuze gebeurtenissen tijdens de reis van een migrantenschip van Europa naar New York. De passagiers hebben verschillende achtergronden en nationaliteiten, maar delen dezelfde dromen en de hoop op een betere toekomst in het buitenland. Als ze een ander migrantenschip ontdekken dat op de oceaan ronddrijft en al maanden wordt vermist, neemt hun reis echter een… nogal onverwachte wending. Datgene wat ze aan boord vinden, verandert hun overtocht naar een nieuw leven en het beloofde land in een raadselachtige nachtmerrie… Daarin worden de passagiers en hun verleden met elkaar verbonden via een web van geheimen.

Slumberland

In de Netflix-film Slumberland, gebaseerd op de stripreeks Little Nemo in Slumberland van Winsor McCay, ontdekt het meisje Nemo (gespeeld door Marlow Barkley) een kaart die haar naar de droomwereld Slumberland leidt. Samen met de outlaw Flip (Jason Momoa), die half mens half monster is, maakt ze dromen mee en vlucht ze uit nachtmerries. Uiteindelijk hoopt ze haar overleden vader terug te zien, dat is haar grote doel.

Dead to Me

In de serie Dead to Me draait het om Jen (Christina Applegate) die haar man is verloren door een aanrijding. Ze komt per toeval, zo denkt ze, Judy (Linda Cardellini) tegen. Judy wordt al snel haar steun, maar blijkt juist verantwoordelijk te zijn voor de dood van de man van Jen. Wanneer dit duidelijk wordt komt alles in een stroomversnelling en stapelen de problemen voor beide dames zich al snel op. In het derde seizoen is het wederom raak voor Jen en Judy: na een mysterieus ongeval, een vermissing en een… discutabel alibi zijn de twee hoofdverdachten in een moordzaak. En dat is zeker niet het enige wat er speelt…

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?