Originals Tips

Originals Tips: Afscheid Chadwick Boseman, Kerstliefde en Woeste Monsters

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Ma Rainey’s Black Bottom

Chadwick Boseman kwam eerder dit jaar te overlijden aan een slepende ziekte. Het laatste project waar hij aan werkte was Ma Rainey’s Black Bottom, waarin hij zal schitteren naast Viola Davis. Het is 1927. In Chicago vindt een opnamesessie plaats. De spanning neemt toe tussen Ma Rainey en haar ambitieuze trompettist enerzijds en de witte platenbazen anderzijds. De laatsten zijn besloten om de legendarische Moeder van de Blues hun wil op te leggen.

Hjem til Jul (Home for Christmas)

Deze serie was in 2019 misschien wel de grote verrassing bij de kersttitel van Netfilx. De Noorse serie leerde ons Johanne kennen. Ze was het onderhand wel zat dat haar familie altijd zat te zeuren dat ze eens op zoek moest naar een vriendje. Zo floepte ze er per ongeluk een keer uit dat ze al een vriendje had… En dat 24 dagen voor Kerstmis… De tijd tikte om iemand te vinden waarmee ze kon verschijnen. We zijn nu aanbeland bij het tweede seizoen.

Sweet Home

Met Train to Busan komt misschien wel één van de beste horrorfilms ooit uit Zuid-Korea. Nu verschijnt er een horrorserie op Netflix uit het Aziatische land waar de verwachtingen ook hooggespannen rondom zijn. Na de dood van zijn familie bij een ongeval, verhuist Cha Hyun-soo naar een nieuw appartement. Zijn rustige leven wordt al snel verstoord door vreemde incidenten die zich voordoen in zijn nieuwe pand. Terwijl mensen in monsters veranderen, proberen Hyun-soo en andere bewoners te overleven.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?