Originals Tips

Originals Tips: After Life 3, griezelige tapes en boek van Nora Roberts

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Brazen

Brazen is gebaseerd op de roman Brazen Virtue van auteur Nora Roberts. In de film is de hoofdrol voor Alyssa Milano die de rol van Grace vertolkt. Ze is een prominente schrijver van mysterie-boeken en krijgt van haar zus het verzoek om terug te keren naar Washington. Het blijkt het begin van een bizar verhaal, want als haar zus wordt vermoord, komt Grace erachter dat ze een mysterieus dubbelleven leidde als webcam-girl. Grace neemt het heft in eigen hand en gaat op onderzoek uit. Daarbij gaat ze zelfs tegen de waarschuwingen van een lokale detective in.

After Life

In After Life draait het om Tony (Ricky Gervais). Hij is zijn vrouw verloren na een lang ziekbed. In die laatste periode heeft ze voor hem dagboeken opgenomen. Dagelijks kijkt hij hiernaar en hij wil eigenlijk niet meer verder leven… Het is dat hij voor zijn hond moet zorgen. Gaandeweg krabbelt Tony langzaam op, om net zo hard weer terug te vallen. Het geeft aan dat een rouwproces geen eenvoudige weg is die louter omhoog gaat. Er zitten onderweg veel kuilen in de weg waar je tegenaan loopt. Eenmaal in het tweede seizoen komt zijn dementerende vader ook nog te overlijden en komt er voorzichtig een nieuwe vrouw in zijn leven. Alleen zich echt committeren blijkt zwaar…

Archive 81

Archive vertelt het verhaal van archivaris Dan Turner (gespeeld door acteur Mamoudou Athie), die de schone taak op zich neemt om een aantal beschadigde videobanden afkomstig uit 1994 te restaureren. Opeens stuit hij echter op het werk van documentairemaakster Melody Pendras (Dina Shihabi), waarna zijn leven een hele nieuwe wending neemt. Hij raakt namelijk betrokken bij haar onderzoek naar een bijzonder gevaarlijke sekte, die opereert vanuit The Visser Building. De serie bewandelt twee verschillende paden: er worden twee tijdlijnen verkend. Hoe dan ook: Dan raakt langzaam maar zeker compléét geobsedeerd door het lot van Melody, want wat is er nou precies met haar gebeurd? Ze ontmoette een angstaanjagend einde, 25 jaar geleden, dat is duidelijk. Maar kan Dan haar daar alsnog van redden?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?