Originals Tips

Originals Tips: All the Light We Cannot See met sterrencast, terugkeer Ferry Bouman én Famke Janssen

Iedere week brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

All the Light We Cannot See

All the Light We Cannot See is een miniserie met een aantal hele grote namen, zoals bijvoorbeeld Mark Ruffalo en Hugh Laurie. Het verhaal komt rechtstreeks uit het gelijknamige boek van schrijver Anthony Doerr, dat in ons land verkrijgbaar is als Als je het Licht niet kunt zien. De serie speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog: het blinde meisje Marie vlucht met haar vader vanuit Parijs naar het kleine dorpje Saint-Malo. De vader in kwestie, Daniel (gespeeld door Ruffalo), is curator in het historisch museum van de Franse hoofdstad en neemt één van de meest waardevolle objecten uit dat museum met zich mee. Intussen wordt de Duitse Werner (Louis Hofmann, Jonas uit de serie Dark) naar het front gestuurd en vecht in Rusland. Via een omweg zal ook hij in Saint-Malo uitkomen, waar het verhaal van Marie en Werner samenkomt.

Ferry de Serie

Ferry Bouman is terug! De ‘bekendste’ drugsbaas van Nederland maakt zijn comeback in Ferry de Serie, dit keer als beginnende xtc-producent aan de start staat van zijn carrière in de Brabantse onderwereld. Samen met John, zijn zwager Lars, Remco en Dennis gaat hij de strijd aan met drugsbaron Arie Tack én een beruchte motorclub, alles om zijn plaats aan de top van de voedselketen te veroveren. Daar moet hij echter een flinke prijs voor betalen, want als zijn geliefde Danielle de donkere kant van Ferry en zijn nieuwe business leert kennen, gaat het natuurlijk helemaal mis.

Locked In

Nog een terugkeer dan, niet van Ferry Bouman, maar van Famke Janssen, bekend van onder meer het X-Men-universum. Haar tegenspeelster Rose Williams speelt de jonge Lina, die net getrouwd is maar niet erg gelukkig is met haar leven. Wat niet meehelpt is dat ze het allesbehalve goed kan vinden met haar schoonmoeder Katherine (Janssen). Het wordt allemaal van kwaad tot erger: een geheime liefdesaffaire zorgt voor problemen in de familie. Erger nog: ook wil een iemand Lina uit de weg ruimen, maar wie… dat weet Lina niet. Ze weet dus niet wie ze kan vertrouwen: wie staat aan haar kant en wie heeft het nou precies op haar voorzien?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?