Originals Tips

Originals Tips: Arnold Schwarzenegger is back, Duitse schat en Rabo de Peixe

Iedere week brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Fubar

Arnold Schwarzenegger zei het al in de Terminator-films: “I’ll be back”, en nu is hij daadwerkelijk back! Als acteur in een Netflix-serie, Fubar. In deze nieuwe show, die in totaal acht afleveringen telt, speelt de Oostenrijkse ex-bodybuilder de rol van een CIA-agent die er op een dag achter komt dat zijn dochter precies hetzelfde werk doet als hijzelf. De twee ontdekken elkaars leugens en worden vervolgens zelfs gedwongen om samen te werken als partners. Schwarzenegger liet eerder weten: “Waar ik ook ben, iedereen vraagt me altijd of ik nog een keer een grote actiekomedie zoals True Lies ga doen. Nou, hier is hij dan! Fubar geeft je een ‘asskicking’ én maakt je aan het lachen, en dat niet slechts twee uur lang. Je krijgt een heel seizoen voorgeschoteld!”

Blood & Gold

Blood & Gold neemt jou, de kijker, mee naar de eindperiode van de Tweede Wereldoorlog, naar de lente van het jaar 1945 om precies te zijn. Het hoofdpersonage van de Netflix-film, Heinrich (gespeeld door Robert Maaser, bekend van Barbarians) heeft het inmiddels voor gezien gehouden wat betreft zijn soldatenleven in het Duitse leger. Hij is dus gedeserteerd en begeeft zich een weg naar zijn dochter. Heinrich loopt echter recht in de armen van een groep SS’ers die onder leiding staan van Von Starnfeld (Alexander Scheer), die hem vanwege zijn misdaad tegen het Duitse regime opknopen in een boom. Dat betekent echter niet het einde van zijn leven. De hoofdpersoon komt erachter dat de SS’ers op zoek zijn naar een goudschat en hij begint zijn eigen speurtocht. Nou wil jij natuurlijk weten: is Blood & Gold gebaseerd op een waargebeurd verhaal? Check het hier!

Rabo de Peixe

Zoek je op ‘Rabo de Peixe’ op Google, dan vind je het plaatsje in Portugal, een vissersdorpje. Maar het is ook een Portugese Netflix-serie! De show neemt ons mee naar het plaatsje, waar een lading coke aanspoelt. Visser Eduardo en zijn vrienden willen de boel te verkopen om heel snel heel rijk te worden. Dat is natuurlijk verleidelijk, maar meteen ook heel gevaarlijk. De ‘rechtmatige’ eigenaars van de cocaïne laten het er niet bij zitten en ook de politie zit Eduardo en zijn maten op de hielen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?