Originals Tips

Originals Tips: Beruchte Franse zakenman, kostuumdrama Ehrengard en Het Gouden Uur

Iedere week brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Tapie

Bernard Tapie was een bekende Franse zakenman, maar óók een beruchte Franse zakenman. De serie Tapie vertelt zijn verhaal: hij kocht zich overal en nergens in, bijvoorbeeld bij de wielerploeg La Vie Claire, die twee keer de Tour de France won (Bernard Hinault en Greg LeMond), en bij Olympique Marseille, dat onder zijn vleugels de Champions League pakte in 1993. Ook waren er echter schandalen, want Tapie was een schuinmarcheerder en raakte verwikkeld in een breed uitgemeten rechtszaak met de bank Crédit Lyonnais. Die won hij en hij had volgens de rechter recht op liefst 404 miljoen euro, maar dat werd nooit uitgekeerd!

Ehrengard: Forførelsens kunst

Ehrengard: Forførelsens kunst (ook wel Ehrengard: The Art of Seduction) is een kostuumdrama in de geest van Bridgerton en The Empress. De serie gaat over Cazotte, die alles weet van de liefde. Hij is ook in te huren om als een soort Cupido partners te vinden voor welgestelden. Op een dag roept de groothertogin zijn hulp in om een vrouw te vinden voor zijn zoon, maar die gaat opeens van ‘introvert’ naar ‘extrovert’ en zet de boel op stelten, met een koninklijk schandaal als gevolg. En dan valt Cazotte ook nog eens zelf voor het bruidsmeisje Ehrengard, wat hem doet inzien dat hij toch minder weet van de liefde dan hij dacht!

Het Gouden Uur

In Het Gouden Uur speelt Nasrdin Dchar (bekend van Mocro Maffia) het karakter van Mardik, een rechercheur met Afghaanse roots die erachter komt dat zijn oude jeugdvriend Faysal naar Nederland is afgereisd. Een dag later wordt er echter een terreuraanslag gepleegd en één plus één is twee: heeft Faysal daar iets mee te maken? Intussen wordt Mardik ook nog eens zelf onderzocht door een AIVD-agente, die hem niet vertrouwt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?