Originals Tips

Originals Tips: Bizarre serie Mask Girl, animatiepret met Monkey King en El Elegido

Iedere week brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Mask Girl

Het zijn rare jongens, die Zuid-Koreanen. Dat is natuurlijk een generalisatie, maar ze maken wél hele originele series. Zoals het ‘bizarre en bloederige’ Mask Girl bijvoorbeeld, dat gebaseerd is op een zogenaamde ‘web toon’. Het verhaal gaat over Kim Mo-Mi, een doodnormale kantoorwerkster die bijzonder onzeker is over haar uiterlijk. ’s Nachts neemt ze echter een geheime online persoonlijkheid aan, waarvoor ze haar voorkomen verstopt achter een masker en een pruik. Als Mask Girl wordt ze een fenomeen, totdat er iets gebeurt waardoor haar hele leven ondersteboven komt te staan.

El Elegido

El Elegido is best een dingetjes. Maar dat moeten we uitleggen. De nieuwe Netflix-serie komt van de hand van niemand minder dan Mark Millar, de bedenker van onder meer Kick-Ass en Kingsman! Of nou ja, de serie niet per se, al is Millar er wel bij betrokken, maar het bronmateriaal. Dat is namelijk de American Jesus-trilogie van Milar en zijn kompaan Peter Gross. Jodie staat centraal, want die komt er opeens achter dat hij ‘Jezus-achtige’ krachten heeft. Hij moet de wereld redden, maar dat is eigenlijk ondergeschikt bij hem. Hij heeft namelijk vooral oog voor een leuk meisje.

The Monkey King

De film The Monkey King is gebaseerd op een Chinees verhaal uit de oudheid en Netflix zet de titel in de markt als een komedie die geschikt is voor het hele gezien, maar mét actie-elementen. Jimmy O. Yang verzorgt de stem van Monkey, die de ‘slechteriken’ te lijf gaat met zijn magische vechtstok. Hij neemt het op tegen 100 demonen, de zogenaamde Dragon King (Bowen Yang) en zijn allergrootste vijand… zijn eigen ego!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?