Originals Tips

Originals Tips: Bridgerton 2, aanslagen in Barcelona en Auschwitz-ontsnappers

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Bridgerton

In het eerste seizoen van Bridgerton zagen we hoe Daphne Bridgerton op zoek ging naar de ware liefde. Die vond zij bij de Duke of Hastings. Nu is het de vraag of het ook Anthony Bridgerton gaat lukken om ‘true love‘ te vinden. Het wordt een verhaal met een lach en een traan, zo gaf de cast onlangs aan. Jonathan Bailey (Anthony): “Hij heeft veel aan zijn hoofd, maar hij krijgt geen ruimte om daarmee om te gaan.” Nicola Coughlan (Penelope) vergeleek Anthony met een ui: “Bestaand uit veel lagen, die je tranen bezorgen. Want ik ben me natuurlijk bewust van de giftigheid, de controle, de manipulatie.”

800 metros (800 Meters)

Op 17 augustus 2017 werd Spanje opgeschrikt door een aanslag… Younes Abouyaaqoub reed met een witte Fiat in volle vaart in op voetgangers in het toeristengebied van Barcelona, waarbij 15 voetgangers en fietsers om het leven kwamen. Eén dag later volgden Houssaine Abouyaaqoub, Omar Hichamy, Mohamed Hichamy, Moussa Oukabir en Said Aalla het voorbeeld van Younes, maar dan in het plaatsje Cambrils. Ze reden in op voetgangers en staken vervolgens willekeurig mensen neer… Wat dreef deze jongeren? De docu 800 metros probeert deze vraag te beantwoorden.

The Auschwitz Report

In The Auschwitz Report zien we hoe Rudolf Vrba en Alfréd Wetzler in 1942 in Auschwitz terechtkomen. De twee mannen zijn vastberaden om ‘het licht’ weer te zien en na twee jaar lukt het ze daadwerkelijk om te ontsnappen! Eenmaal op vrije voeten, schrijven ze een gedetailleerd verslag over wat ze allemaal doorstaan hebben en hoe de systematische genocide op Joden precies plaatsvindt in het kamp. Op die manier hopen ze mensenlevens te kunnen redden, maar er is één probleem: hun rapport is zo aangrijpend dat mensen zich afvragen of het wel zo erg kan zijn als de twee beweren… The Auschwitz Report is gebaseerd op een waargebeurd verhaal!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?