Originals Tips

Originals Tips: Coben’s The Woods, vermissing in Mexico en Vietnam-veteranen

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Da 5 Bloods

Spike Lee komt in de huidige roerige periode met een film die deels toevalligerwijs er ingaat op die actualiteit. Da 5 Bloods draait om vijf Afro-Amerikanen die terugkeren naar Vietnam. Ze hebben daar als militairen gevochten tijdens de vrij uitzichtloze oorlog en als groep hebben ze nog heel wat rekeningen te vereffenen. De belangrijkste daarvan is hun gesneuvelde kameraad opzoeken, maar ook het goud vinden dat ze in de jungle hebben verstopt.

The Woods (W Gtebi Lasu)

Het derde Harlan Coben boek is verfilmd naar een limited serie. Na Safe en The Stranger is het nu raak met The Woods, al mogen we wel een iets andere toon verwachten. De eerste twee series zijn gemaakt door hetzelfde productieteam, dat zich inmiddels stort op Stay Close. The Woods is een Poolse productie geworden. Vier tieners verdwijnen in 1994 in het bos en iedereen gaat ervan uit dat ze zijn overleden. Een kwart eeuw wordt er niets gevonden en gaat iedereen verder met zijn leven. Tot het lijken van twee van de kinderen worden ontdekt. Het zet de broer van één van de slachtoffers op scherp. Pawel Kopinski is inmiddels officier van justitie, maar heeft de zaak van zijn zusje nooit los kunnen laten.

Historia de un Crimen: La Búsqueda

De reeks Historia de un Crimen begint inmiddels een aardige verzameling te worden. Na Colosio en Colmenares is het nu raak met La Búsqueda. In Historia de un Crimen worden beroemde en controversiële moorden in Latijns-Amerika belicht, die grote impact hebben gehad. Ditmaal speelt het waargebeurde verhaal zich af in Mexico-Stad. Nadat een meisje verdwijnt, blijkt dat eigenbelangen al snel de overheid nemen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?