Originals Tips

Originals Tips: Cyberstalker verwoest levens, Avatar: The Last Airbender en een nieuwe A través

Iedere week brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Can I Tell You A Secret

De Netflix-truecrimedocu Can I Tell You a Secret? gaat over cyberstalker Matthew Hardy, maar eigenlijk nog veel meer over zijn slachtoffers. Aan de hand van getuigenissen van de vrouwen in kwestie gaat de Britse docuserie in op de aanhoudende en vooral ook angstaanjagende online pesterijen die deze slachtoffers te verduren kregen. Daarbij wordt vooral ingezoomd op hoe zijn misdaden levens uit elkaar scheurden. Twee jaar geleden, in januari 2022, werd Hardy veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf. En dat is nog altijd de langste straf die ooit uitgedeeld is in het Verenigd Koninkrijk voor online stalking.

Avatar: The Last Airbender

Eindelijk is het zover: de live-actionvariant van Avatar: The Last Airbender komt uit op Netflix! Het verhaal draait, zoals je waarschijnlijk wel weet, om Avatar Aang. Elke generatie in de wereld van Avatar heeft een… Avatar. Die Avatar is een soort internationale scheidsrechter die de ‘balans’ dient te bewaren tussen de verschillende volkeren. Daar zijn er vier van: de Waterstam, het Aarderijk, de Vuurnatie en de Luchtnomaden. De huidige generatie zit echter met de handen in het haar… Jaren geleden verdween de laatste Avatar, Aang, namelijk van het toneel en inmiddels wordt de wereld geteisterd door de gewelddadige, bloeddorstige Vuurnatie. Katara en Sokka van de Waterstam wekken de Avatar en zijn vliegende bizon Appa echter weer tot leven en samen gaan de hoofdpersonages op zoek naar een manier om vuurheer Ozai te verslaan.

A través de tu mirada

A través de tu mirada is het vervolg op A través de mi ventana (2022) en A través del mar (2023). Na de gebeurtenissen van de voorbije zomer zien hoofdpersonages Ares en Raquel geen uitweg meer in hun relatie en daarom besluiten ze (jammer maar helaas, pindakaas) uit elkaar te gaan. Als ze elkaar in de winter echter weer tegen het lijf lopen in Barcelona, valt de liefde en het verlangen dat ze voor elkaar voelen niet zomaar ‘weg te stoppen’. Vinden ze dan tóch een manier  om weer bij elkaar te komen?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?