Originals Tips

Originals Tips: Dodelijke kinderspelletjes in Squid Game en keiharde actiethriller

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Squid Game

Het zijn rare jongens, die Zuid-Koreanen. Of nou, wat betreft vermaak bedenken ze de gekste dingen! Neem bijvoorbeeld de serie Squid Game op Netflix, een morbide thriller waarin ontvoerde mensen gevangen zijn en gedwongen worden om ‘kinderspelletjes’ te spelen. Dat lijkt misschien niet zo heel erg, een beetje pimpampetten, maar niet als je leven ervan afhangt… Er staat wel een geldbedrag op het spel en de mensen die weigeren mee te spelen worden sowieso over de kling gejaagd. Squid Game is misschien een beetje te vergelijken met The Hunger Games, al komt Jennifer Lawrence de deelnemers niet te hulp.

The Stronghold (BAC Nord)

Nergens in Frankrijk zijn de misdaadcijfers zó hoog als in Marseille. En aan de BAC Nord-brigade de taak om de criminaliteit in dit gebied uit te roeien! De leden van deze squad moeten hun werkwijzen constant aanpassen, en het is niet verboden om de regels soms te overtreden. Op een dag keert het rechtssysteem zich echter tegen de agenten… Ze krijgen de kans om een groot drugsnetwerk op te rollen en gaan over tot actie, maar als een belangrijke informant een bepaald verzoek heeft staan ze voor een onmogelijke keuze.

The Father Who Moves Mountains

The Father Who Moves Mountains vertelt het verhaal van Mircea, een gepensioneerde inlichtingenofficier. Op een dag ontdekt hij dat zijn zoon vermist is geraakt tijdens een hike door de bergen, waarna er dagenlang wordt gezocht naar de vermiste ‘bergbeklimmer’. Zónder resultaat, waardoor Mircea besluit om zijn eigen reddingsteam samen te stellen. Dat leidt echter weer tot een ruzie met de plaatselijke politie… Toch blijft de gepensioneerde inlichtingenman vastbesloten om zijn verdwenen zoon terug te vinden!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?