Originals Tips

Originals Tips: Dracula, verliefde kunstschaatsster en Mexicaanse tieners

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

 

Dracula

Met Sherlock hadden Mark Gatiss en Steven Moffat een absolute hit. Ze proberen dit opnieuw te bereiken door een tweede illuster personage uit het verleden nieuw leven in te blazen. Ditmaal geen detective uit Londen, maar Dracula. De vampier uit de verhalen van Bram Stoker trekt vanuit Transylvania naar Engeland om nieuw bloed te vinden. De BBC en Netflix hebben er een co-productie van gemaakt met dezelfde opzet als Sherlock. Het eerste seizoen bestaat uit drie lange afleveringen van anderhalf uur.

Todas las Pecas del Mundo

Een komische serie over tieners, liefde en voetbal uit Mexico. De klok wordt teruggedraaid naar 1994. Het wereldkampioenschap voetbal is in de Verenigde Staten en Mexico heeft een talentvolle selectie. Het interesseert José Miguel eigenlijk niets, het enige waar hij naar kijkt is het knapste meisje van de school. José zoekt een manier om haar te veroveren, maar ontdekt dat haar hart vooral sneller gaat kloppen van voetbal. Dan rest hem niets anders dan hier op in te spelen.

Spinning Out

Een nieuwe romantische dramaserie in navolging van het recent verschenen Virgin River. Spinning Out verpakt het liefdesdrama in een sportverhaal. Een kunstschaatsster wil goud winnen op de Olympische Spelen. Daar alles voor aan de kant zetten is echter geen makkelijke opgave, want ze zoekt ook naar balans in de liefde, bij haar familie en haar geestelijke gesteldheid.

The Circle

Wat is echt en wat is nep op social media zoals Instagram. Influencers hebben een steeds grotere rol, maar is wat ze zien eigenlijk wel echt? En zijn het wel echte mensen? De Britse show The Circle speelde hierop in en de realityshow was zo’n succes dat Netflix nu een internationale versie heeft gemaakt. Acht mensen worden in een flat bij elkaar gebracht, maar zien elkaar niet. Ze hebben namelijk contact via social media en chats. Het enige dat je van iemand ziet is zijn of haar profiel, maar is het profiel wel echt dat persoon? Want een aantal laten op pijnlijke wijze zien hoe je anderen online voor de gek kunt houden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?