Originals Tips

Originals Tips: Earthquake Bird, Klaus en verveelde rijke jongeren

Earthquake Bird Netflix

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Earthquake Bird

De mysterieuze film Earthquake Bird is gebaseerd op de gelijknamige novel van Susanna Jones. Alicia Vikander, Riley Keough, Naoki Kobayashi en Jack Huston spelen de voornaamste rollen. Het verhaal  speelt zich af in Tokio 1989. Lucy Fly, een jonge migrant, wordt verdacht van moord wanneer haar vriend Lily is verdwenen. De twee zijn namelijk betrokken in een tumultueuze liefdesdriehoek met Teiji.

El Club

Rijke jongeren kunnen niet rijk genoeg zijn en daarom gaat een groep vrienden een stap verder. Ze willen namelijk nog rijker worden door de verkoop van MDMA. Dat begint uitstekend en het geld vliegt binnen… maar al snel gaat het mis. Ze raken in de problemen met andere drugsdealers die ze in de weg zitten. De politie heeft ze in de smiezen en hun familie ruikt onraad.

Klaus

Klaus draait om postbode Jesper met een heel goed idee, alleen de uitvoering… Klaus is een oude norse man, die zelf speelgoed maakt. Maar wat nou als hij ook al het oude speelgoed zou uitdelen? Dat wil Jesper wel op zich nemen, maar onverwachts krijgt hij hulp van Klaus. Samen willen ze de ongelukkigste plek op aarde zien op te fleuren. Alleen niet iedereen blijkt daar echt op zitten te wachten….

Bonus: The Crown

Verschijnen de meeste Netflix Originals – en zeker de grote – normaal gesproken op vrijdag. Voor The Crown is dat niet het geval. Het derde seizoen van de reeks over Queen Elizabeth komt zondag pas op de streamingdienst. Het is het langverwachte seizoen, want er zat een periode van twee jaar tussen. Dit kwam voornamelijk doordat de cast volledig vernieuwd is, omdat er een sprong in de tijd is gemaakt. Inmiddels zijn we in de jaren’60, waar het koninkrijk flink op zijn kop wordt gezet. En de dynamiek tussen Elizabeth en Prins Charles zal voor veel reuring zorgen.