Originals Tips

Originals Tips: Een robot als moeder, terug naar San Francisco en Designated Survivor

I Am Mother Netflix

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Designated Survivor

Letterlijk met een explosie kwam Designated Survivor binnen. Het startschot van de serie was zowat briljant en gelijk moeilijk om nog te overtreffen. Een zo goed als uitgerangeerde politicus wordt tijdens de State of the Union als Designated Survivor aangewezen. Hij is als enige niet aanwezig en zit in een hotelkamer voor het geval er een ramp zal gebeuren. En die is er. Het volledige gebouw wordt opgeblazen en opeens is Tom Kirkman (Kiefer Sutherland) de President van de Verenigde Staten. Een heftig eerste seizoen volgt, waarna de koers wat wordt gewijzigd. Het zorgt voor een daling van de kijkcijfers en ABC trekt dan ook de stekkers eruit. Netflix geeft de serie echter een nieuwe kans en zo verschijnt nu dan ook het derde seizoen.

I Am Mother

Opgevoed wordt door een robot en daarvan gaan houden. Het overkomt een tienermeisje (gespeeld door Clara Rugaard) in I Am Mother. Ze is het eerste mens van een nieuwe generatie. De robot die haar opvoed is ontworpen om de aarde opnieuw te bevolken, want het menselijke ras sterft bijna uit. Er ontstaat een echte moeder-dochter band, tot een gewonde vreemdeling verschijnt. Want vertelt ‘moeder’ wel de waarheid? En wat zijn haar echte bedoelingen?

Tales of the City

De miniserie Tales of the City is gebaseerd op de boeken van Armistead Maupin en heeft een topcast met onder meer Laura Linney, Ellen Page en Paul Gross. Mary Ann keert terug naar San Francisco. Ze treft daar haar ex-man Brian en haar geadopteerde dochter, die ze allebei twintig jaar geleden in de steek heeft gelaten om carrière te maken. Ze probeert nu haar midlifecrisis te ontvluchten en voelt oude liefdes weer opbloeien.