Originals Tips

Originals Tips: Eleven is back; Romanov dynastie en Oskar Gröning

The Last Czars Netflix

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. Deze week is alles een beetje anders, want de titels zijn door de week verspreid omdat alle focus op The Fourth of July is gelegd. Daarom stellen we je ditmaal een aantal titels voor die in de loop van de week zijn verschenen.

The Last Czars

Rusland werd lang geregeerd door tsaren van de familie Romanov. B waarna de dynastie eindigde. De miniserie The Last Czars zoomt in op het einde van de Romanovs, die bruut zijn vermoord door de Bosjewieken. Driehonderd jaar had de familie geregeerd en vorig jaar was het exact honderd jaar geleden dat hier een einde aan kwam. The Last Czars combineert het biografische verleden met drama.

The Accountant of Auschwitz

Oskar Gröning overleed begin 2018 op 96-jarige leeftijd en werd de boekhouder van Auschwitz genoemd. Vier jaar geleden was hij één van de laatsten die werd veroordeeld voor de nazi-genocide tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vanaf 1940 maakte hij deel van de SS in de functie boekhouder. Twee jaar later werd hij gestationeerd in Auschwitz. De documentaire The Accountant of Auschwitz laat zien wie deze Gröning was en wat zijn aandeel was in de genocide.

Stranger Things

Uiteraard kunnen we deze week niet om Stranger Things heen. Het langverwachte derde seizoen is eindelijk verschenen. Waren de seizoenen tot dusver in de winter, ditmaal hebben de kinderen zomervakantie. Ze worden langzaam aan pubers met alle gevolgen van dien. Wat niet is veranderd, is dat The Upside Down dichtbij is in Hawkins en het grote monster nog lang niet klaar is met Eleven en haar vrienden.