Originals Tips

Originals Tips: Ferry, Moord of een fantasie en de robots keren terug

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Ferry

Eindelijk is het zover. Ferry en Daniëlle krijgen ruim baan om hun verhaal te vertellen. Of zoals Frank Lammers al eens zei, in Ferry speelt geen enkele Belg mee. De prequel van Undercover vertelt het verhaal hoe Ferry Bouman van een loopjongen in Amsterdam de grote drugsbaron werd in Brabant. En niet alleen dat, ook hoe hij zijn Daniëlle ontmoette op de kermis. En hoe de twee samen verder gingen.

The Woman in the Window

Breng The Girl on the Train en Alfred Hitchcock bij elkaar en je komt uit bij The Woman in the Windom. Een eenzame vrouw komt nooit buiten en heeft eigenlijk met niemand contact. Tot er nieuwe buren verschijnen en ze wel redelijk contact krijgt met de buurvrouw. Haar wereld bestaat door uit het raam te kijken en daar is ze getuige van de aanval op de nieuwe buurvrouw. Ze is er zeker van dat haar iets verschrikkelijks is overkomen, tot ze de politie belt. Ze wordt als een gekke vrouw afgeschilderd, want de buurman beweert opeens dat de buurvrouw nooit heeft bestaan. Het is aan haar om het mysterie op te lossen. Heeft ze echt gezien wat ze heeft gezien, of speelt het zich allemaal in haar hoofd af.

Love, Death & Robots

David Fincher is vooral bekend van zijn films, toch had hij altijd al eens de wens om iets heel anders te maken. Samen met Tim Miller leverde hij twee jaar geleden een pareltje af met Love, Death & Robots. Achttien korte verhalen waarin robots streden om liefde en de dood altijd op de loer lag. Het was in veel gevallen spijkerhard en de animaties waren telkens compleet anders. Het maakte de reeks dan ook snel zeer geliefd en een vervolg kon niet uitblijven. Seizoen 2 is er nu dan ook.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?