Originals Tips

Originals Tips: Fincher met Mank, Mexicaanse Madonna en Duitse humor

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Mank

David Fincher heeft zijn levensdoel ervan gemaakt om Mank af te ronden. De film is namelijk oorspronkelijk door zijn vader Jack geschreven, waardoor er een grote persoonlijke laag in ligt voor Fincher. Mank draait om het leven van scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz, gespeeld door Gary Oldman. Het speelt zich af in de jaren’30 in Los Angeles en zoomt in op de ruzie van Mankiewicz met Orson Welles over het schrijfproces van de Oscar-winnende film Citizen Kane. En daarnaast zijn afstandelijke houding met de mensen uit de Gouden Eeuw van Hollywood. De film is volledig in zwart-wit gedraaid.

Selena: The Series

Selena Quintanilla is een legende in Latijns-Amerika. De zangeres kende eind vorige eeuw een stormachtige carrière. Het succes komt snel, de roem is groot maar drukt ook steeds zwaarder op haar leven. Uiteindelijk zal ze slechts 23 jaar oud worden met een huiveringwekkend einde van haar leven. Selena: The Series zal haar hele leven belichten, waarbij het tweede seizoen ook al is opgenomen. Nu verschijnt eerst het eerste seizoen van Selena.

Wir Können Nicht Anders

Hebben Duitsers humor? We zullen het gaan merken in de nieuwe thriller-komedie Wir Können Nicht Anders. Het verhaal belooft op voorhand in ieder geval een dolle rit te gaan worden. Een man verijdelt een moord en ontsnapt aan de would-bemoordenaars samen met het beoogde slachtoffer, terwijl een vrouw die hij net heeft ontmoet, hem probeert te vinden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?