Originals Tips

Originals Tips: Franse horror, serieverkrachter opspeuren en een corrupt tequila-imperium

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Unbelievable

Netflix komt het afgelopen jaar steeds vaker met miniseries over waargebeurde zaken, of series die gebaseerd zijn op waargebeurde gebeurtenissen. Denk aan When They See Us, The Spy en Seven Seconds. Ook voor Unbelievable gaat dit op, waar een jonge vrouw wordt beschuldigd van liegen over een verkrachting. Niemand gelooft dat Marie Adler echt is aangevallen in haar slaapkamer. Er is geen spoor van inbraak en geen DNA. Twee detectives komen met elkaar in contact en hebben allebei soortgelijke zaken onderzocht. Ze gaan samenwerken om een potentiële serieverkrachter op te sporen.

Tall Girl

Iedereen wil groot en sterk zijn, maar wat als je opeens veel groter bent dan alle anderen? Jodi is 1,86 meter en torent dan ook hoog boven al haar klasgenoten uit. De tiener raakt in een isolement en wordt gepest. Geen jongen zal haar ooit leuk vinden, of is er toch hoop? Want er komt een uitwisselingsstudent die nóg langer is dan Joni.

Marianne

Vrijdag de 13e en horror, dat is een prachtige combinatie. Netflix lanceert op deze dag dan ook de angstaanjagende Franse horrorserie Marianne. Emma had als kind al nachtmerries over een heks met de naam Marianne. Ze schrijft al haar dromen in een boek. Wanneer haar dromen werkelijkheid worden wordt het pas echt eng!

Monarca

Corruptie en drugs in Mexico, we hebben er al veel over gezien in zowel Narcos als El Chapo. Met de nieuwe serie Monarca wordt hier een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd. Ana Mariá had het Latijns-Amerikaanse land verlaten, maar besluit om terug te keren om het tequila-imperium van haar familie te redden. Dat wordt een zware klus, want het imperium staat op omvallen door corruptie en geheimen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?