Originals Tips

Originals Tips: Franse Revolutie, jongeren in Brooklyn en opstand in Chicago

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

La Révolution

Een nieuwe dramaserie vanuit Frankrijk, waarin we de geschiedenis in duiken. Op Quartorze Juillet werd de serie aangekondigd. Het draait om een fictieve geschiedenis rondom de Franse Revolutie. De latere uitvinder van de guillotine ontdekt een ziekte, die de rijke adel ertoe besluit om gewone burgers te gaan vermoorden. Tot deze uiteraard in opstand opkomen en dat levert een wrede strijd op tussen rebellen en de adel.

Grand Army

De serie Grand Army is gebaseerd op het toneelstuk Slut en volgt een groep jongeren die naar een school gaan in Brooklyn: Grand Army High School. Vijf leerlingen proberen in een chaotische wereld te presteren, maar tegelijkertijd te overleven, los te komen van de route waar ze in gedwongen worden en de toekomst vorm geven. Het vraagt nogal wat van de jongeren, die zomaar de verkeerde kant uit kunnen gaan.

The Trial of the Chicago 7

Wat een vreedzaam protest had moeten zijn, veranderde in een gewelddadige aanvaring met de politie. Daarop volgde een van de beruchtste rechtszaken in de geschiedenis. Het verhaal speelt zich af in 1968 in de straten van Chicago. Er wordt volop gedemonstreerd tegen misstanden, waaronder de Vietnamoorlog. In Chicago is dat jaar het partijcongres van de democraten, een podium op aandacht te krijgen. Het waargebeurde verhaal wordt volledig uit de doeken gedaan en is ontzettend actueel.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?