Originals Tips

Originals Tips: Gabriel Iglesias, Dark en ‘onschuldige’ moordenaars

Dark seizoen 2 Netflix

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Mr. Iglesias

Gabriel Iglesias kennen we allemaal van zijn stand-upshows, nu gaat hij een gesschiedenisleraar spelen in de sitcom Mr. Iglesias. Natuurlijk wordt het vooral veel lachen met de Mexicaans-Amerikaanse komiek, de trailer maakt echter ook al duidelijk dat hij de studenten en ook de kijkers wat mee wil geven. Het bureaucratische stelsel van de school is iets waar hij graag tegenaan schopt, terwijl hij zijn leerlingen wil helpen.

DARK

De Duitse serie DARK maakte in december 2017 veel indruk. Het werd vervolgens lang wachten op het tweede seizoen, maar deze is nu eindelijk verschenen. Met de bekendmaking van het tweede seizoen werd ook gelijk duidelijk dat in 2020 het derde en tevens laatste seizoen zal verschijnen. Het past goed bij het verhaal, want deze speelt zich af in drie verschillende jaren. In 2019 verdwijnen in Winden op onverklaarbare wijze kinderen. Het blijkt echter niet voor het eerst te zijn, want 33 en 66 jaar geleden gebeurde hetzelfde. Vier gezinnen, drie generaties en een gangenstelsel onder de kerncentrale zijn daarbij allemaal met elkaar verweven.

The Confession Tapes

Een moord bekennen waar je helemaal geen hand in hebt gehad. Het lijkt een onwaarschijnlijke situatie, toch komt het voor. In The Confession Tapes worden zulke zaken uitgebreid belicht, waarbij de veroordeelden nu bewegen dat ze onder druk hebben verklaard iets te hebben gedaan. Door die verklaringen zijn ze veroordeeld en als je de zaak ziet die de jury’s voor hun neus krijgen is dit te begrijpen. Maar de feiten lijken echter heel anders te liggen. Het tweede seizoen van deze integrerende docureeks staat nu op Netflix.