Originals Tips

Originals Tips: Groot schandaal, La Catedral de Mal-vervolg en een dodelijke keuze

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Anatomy of a Scandal

In Anatomy of a Scandal leiden James en Sophie Whitehouse een gelukkig, zorgeloos en zeer bevoorrecht leven. James is werkzaam als minister en wordt gesteund door een liefhebbend thuisfront, maar dat alles komt op losse schroeven te staan als er een groot schandaal aan het licht komt. Hij besluit advocaat Kate Woodcroft in de arm te nemen om zijn kant van het verhaal te vertellen, maar zij heeft persoonlijke zorgen die alleen maar ingewikkelder worden door deze zaak.

Los Herederos de la Tierra

Los Herederos de la Tierra is het vervolg op La Catedral de Mal. Het verhaal van de laatstgenoemde serie speelt zich af in het Barcelona van de veertiende eeuw. Hoofdpersoon Arnau Estanyol heeft maar één missie: hij wil rijkdom vergaren, zo veel mogelijk! En ondanks de zware tegenslagen die hij te verduren krijgt. Die beginnen al in zijn kindertijd: als baby wordt hij ternauwernood door zijn vader gered van een leven als slaaf. Hij groeit op in de oude binnenstad van Barcelona, waar een kathedraal in aanbouw is, en raakt bij de werkzaamheden betrokken. Hij stuit echter al snel op minachting van de adel en achterdocht van de inquisitie… In Los Herederos de la Tierra wordt de vindingrijke, jonge Hugo Llor geïntroduceerd. Hij probeert naam te maken in het veertiende-eeuwse Barcelona en tegelijkertijd een belofte na te komen aan de familie Estanyol, van Arnau dus.

Choose or Die

Een studente die blut is besluit een obscuur computerspel uit de jaren 80 te spelen met haar vriend. In het desbetreffende ‘overlevingsspel’ zit ergens een nog niet opgeëiste prijs van 125.000 dollar verstopt. De jonge codeur ontketent echter een verborgen vloek die de realiteit verscheurt. Hierdoor moet ze angstaanjagende beslissingen nemen en zal ze de dodelijke consequenties onder ogen moeten zien. Nu speelt ze niet langer meer voor het geld, maar voor haar eigen leven…

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?