Originals Tips

Originals Tips: Hondenliefhebbers, regen en Mexicaanse moorden

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

The Rain

Het tweede seizoen van The Rain staat voor de deur. De Deense serie kende een flitsend eerste seizoen, waarna het niet lang duurde voor deze werd verlengd. Een regen raast over het Scandinavische land en zal iedereen die met de regen in aanraking komt vermoorden. Eén gezin is voorbereid en vlucht een bunker in. Uiteindelijk blijven de twee kinderen over, die onder de grond opgroeien… tot het eten op is. Dan zullen ze toch de gevaarlijke wereld in moeten, waar ze toch niet de enige blijken te zijn.

It’s Bruno

Honden zijn je beste vriend, maar sommige baasjes slaan net te ver door in hun liefde voor hun huisdier. Zo ook Malcom, gespeeld door de bedenker van de serie: Solvan Naim. Hij heeft alles over voor zijn hondje Bruno en probeert de buurtbewoners in Bushwick, Brooklyn ook op te voeden. Want ze moeten zich maar eens gedragen richting de viervoeter. Ondertussen krijgt Malcom het aan de stok met een andere hondenbezitter en scoort een vriendin (gespeeld door Shakira Barrera uit GLOW). Het wordt een komisch geheel.

See You Yesterday

Spike Lee heeft de hand in deze familiefilm, waarin twee jonge tijdreizigers fouten proberen goed te maken. CJ. en Sebastian zijn allebei geniaal en werken aan een rugtas waarmee ze door de tijd kunnen reizen. En die rugtas is opeens van belang. De broer van CJ wordt tijdens een aanvaring met de politie doodgeschoten. Daarop proberen ze terug in de tijd te reizen om de gebeurtenis uit te wissen.

1994

Het jaar 1994 is het meest turbulente jaar in de Mexicaanse geschiedenis. Presidentskandidaat Luis Donaldo Colosio werd vermoord en dit was het startpunt van een opeenstapeling van gebeurtenissen. Zo werd de EZLN (Zapatista Bevrijdingsleger National) opgericht en zou het jaar eindigen met de ‘Dwaling van December’. Het zou een grote economische crisis inluiden. De documentairereeks 1994 neemt aan de hand van archiefbeelden en nieuwe interviews het jaar door en wat de grote gevolgen waren.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?