Originals Tips

Originals Tips: Italiaanse crime; Deense Lykke-Per en Gina Rodriguez

Someone Great Netflix

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Lo Spietato

De Italiaanse film Lo Spietato (The Ruthless) speelt zich af in Milaan. Santo Russo is in de jaren’80 een kleine crimineel, maar hij breidt zijn imperium langzaam uit. Eigenlijk maakt het hem weinig uit waar hij zich mee bezig moet houden: drugshandel, ontvoeringen of executies. Hij neemt alles voor zijn rekening. Maar ondertussen probeert hij ook een gezin te onderhouden, net zoals zijn maîtresse. Het is wachten tot het fout gaat…

Lykke-Per

Lykke-Per (A Fortunate Man) deed begin dit jaar een gooi naar een Oscar, want het was de Deense inzending voor beste niet-Engelstalige film. Lykke-Per verlaat Jutland en zijn streng religieuze gezin om geluk te vinden. In Kopenhagen wil hij ingenieur worden en werkt naast zijn studie hard aan een zeer vooruitstrevend project. Hij is daarmee zijn tijd zover vooruit dat zelfs professoren hem voor krankzinnig verklaren.

Cuckoo

De typisch Britse komedieserie Cuckoo is alweer toe aan het vijfde seizoen. Grappig is alleen al dat Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine) de rol van Cuckoo zelf op zich had. Een Amerikaan verpakt in droge Engelse humor. Een op het eerste oog doorsnee Engels gezin ziet hun dochter terugkeren uit Azië met een vreemde jongen: Cuckoo. Het duurt niet lang of hij zet het gezin volledig op zijn kop. Jammer is wel dat Samberg slechts één seizoen meedraait, maar daarna wordt de boel net zo snel opgeschud door Dale.

Someone Great

Deze week zagen we Jane the Virgin seizoen 4 al op Netflix verschijnen, daarmee is de koek voor Gina Rodriguez nog niet op. Ze speelt namelijk ook de hoofdrol in de film Someone Great. Jenny krijgt een nieuwe baan in San Francisco en haar vriend, waarmee ze negen jaar een relatie had, wil New York niet verlaten. Ze zetten dan ook een punt achter de relatie. Om haar huidige fase af te sluiten gaat Jenny nog één keer op pad met haar allerbeste vriendinnen.