Originals Tips

Originals Tips: Jingle Jangle, Spaanse chantagethriller en The Crown

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Jingle Jangle: A Christmas Journey

Jingle Jangle: A Christmas Journey is een muzikaal avontuur en visueel spektakel voor de hele familie. In dit magische kerstverhaal volgen we de wonderbaarlijke speelgoedmaker Jeronicus Jangle die in het authentieke stadje Cobbleton de meest bijzondere dingen uitvindt. Op een dag wordt Jeronicus’ zijn meest waardevolle uitvinding gestolen. Wanneer blijkt dat zijn vertrouwde leerling hierachter zit, is het aan de slimme en innovatieve kleindochter van Jeronicus om hem te helpen. Samen doen ze er alles aan om de magie terug te brengen.

Los Favoritos de Midas

De serie Los Favoritos de Midas, ook bekend als The Minions of Midas, kan zomaar de volgende Spaanse kraker zijn. Het boek van Jack London met de gelijknamige Engelse titel is nu naar een Spaanse setting verwerkt. De zakenman Victor Genovés krijgt een chantagebrief. Hij moet vijftig miljoen euro overmaken. Zo niet, dan worden er willekeurige moorden gepleegd. En al snel wordt duidelijk dat het serieus is, want Victor wordt volledig op de proef gesteld.

The Crown

Zondag is het zover. Seizoen 4 van The Crown is te zien. Terwijl de jaren ’70 op zijn einde lopen zijn Koningin Elizabeth en haar familie druk bezig met het veiligstellen van de troon door een geschikte bruid te vinden voor de nog ongehuwde Prins Charles. De natie begint daarbij de eerste gevolgen te voelen van het beleid dat door premier Margaret Thatcher is ingevoerd. De ingezette koers van de eerste vrouwelijke Britse premier lijkt vooral verdeeldheid te zaaien en ondertussen lopen de spanningen tussen haar en de Koningin hoog op. Dit wordt alleen maar erger wanneer Thatcher besluit het land de Falkland-oorlog in te leiden. Dit zorgt op zijn beurt weer voor conflicten binnen het Gemenebest. En terwijl Charles’ liefdesverhaal met een jonge Lady Diana Spencer het broodnodige sprookje is om het Britse volk te verenigen, wordt de Koninklijke familie achter gesloten deuren steeds meer verdeeld.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?