Originals Tips

Originals Tips: Joe (You) heeft een baby, oorlog in Zeeland en Squid Game-opvolger

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

You

Eindelijk is het tijd voor het derde seizoen van You, dat toch wel uitgegroeid is tot een van de meest populaire series van Netflix. De serie gaat verder waar de beide hoofdpersonen Joe (Penn Badgley) en Love (Victoria Pedretti) gebleven waren. Het behoorlijk verknipte koppel heeft elkaar het jawoord gegeven en de love birds hebben zelfs een baby gekregen, die ze Henry hebben genoemd. Bovendien wonen ze inmiddels in Californië, waar Joe zijn pijlen besluit te richten op zijn nieuwe buurvrouw… Je hoeft overigens niet bang te zijn dat dit de laatste afleveringen van You zijn, want showrunner Gera Gamble heeft al onthuld dat er verschillende ‘aanvullende’ seizoenen op komst zijn!

De Slag om de Schelde

Hou jij van films van Nederlandse bodem? Heb je het theaterstuk Soldaat van Oranje al een paar keer bekeken? Eigenlijk komen die twee zaken samen in de oorlogsfilm De Slag om de Schelde, dat, je geloof het bijna niet, over De Slag om de Schelde gaat, een militaire operatie in het noorden van België en het zuidwesten van Nederland aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. De film neemt je mee terug naar het najaar van 1944.  In de bloedige strijd kruisen de wegen van verschillende personages elkaar. We maken bijvoorbeeld kennis met Marinus (Gijs Blom), een jonge Nederlander die aan de kant van de Duitsers vecht. Ook wordt William (Jamie Flatters) geïntroduceerd, een verdwaalde Britse zweefvliegtuigpiloot. En dan hebben we Teuntje (Susan Radders) ook nog, die deel uitmaakt van een verzetsbeweging.

My Name

My Name zou weleens de opvolger van het immens populaire Squid Game kunnen worden! De Zuid-Koreaanse serie belooft in ieder geval een hele hoop actie. De synopsis luidt als volgt: na de moord op haar vader wil Yoon Ji-Woo niets liever dan waak. Ze stelt haar vertrouwen in de machtige misdaadbaas Choi Moo-Jin, leider van Dongcheonpa. Ze wordt een mol bij de politie, om zowel de drugsbende altijd te kunnen informeren wanneer nodig én om te achterhalen wat de reden voor de dood van haar vader is. Het wordt echter al heel snel ingewikkeld. Yoon Ji-Woo wordt namelijk opgenomen in een drugsonderzoekseenheid, die uiteraard Dongcheonpa ook in het vizier heeft. En haar partner wordt rechercheur Jeon Pil-Do, die een stuk scherper is dan ze graag zou willen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?