Originals Tips

Originals Tips: Keiharde vrouwenactie, dé perfecte geur en een Parijse geweldsexplosie

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Lou

Lou is een echt ‘vrouwenfeestje’, want de kast van deze keiharde actiefilm bestaat uit vrouwen en ook de regisseur is een vrouw! De aankomende Netflix-titel gaat dus over een… vrouw genaamd Lou die denkt dat ze haar gevaarlijke verleden achter zich heeft gelaten. Maar haar vredige leventje wordt danig verstoord wanneer een wanhopige moeder Lou smeekt om haar ontvoerde dochter te redden. Laat de strijd maar beginnen!

The Perfumier (Der Parfumeur)

Een rechercheur heeft twee doelen in het leven, ze wil haar reukzin herstellen en haar minnaar heroveren. Daarom slaat ze de handen ineen met een parfummaker, die… dodelijke methodes gebruikt om de perfecte geur te creëren. Kan ruiken zowel een gave als een vloek zijn en zowel een zintuig als een verslaving? Dat zijn de vragen die centraal staan in deze Duitse Netflix-film van zo’n anderhalf uur!

Athena

In Athena worden vier broers gevolgd terwijl hun buitenwijk (Athena, een fictieve banlieue van Parijs) explodeert in verwoestend straatgeweld. Dat heeft vooral met de aanwezigheid van de politie in de periferie te maken, want de autoriteiten gedragen zich er als een heuse bezettingsmacht! Op sociale media circuleren beelden van de moord op de 13-jarige Idir, ogenschijnlijk door agenten. Zijn broer Abdel, een soldaat, maant de woedende menigte tot kalmte voor het plaatselijke politiebureau. Zijn heetgebakerde broer Karim en diens vrienden staan er héél anders in. Zij organiseren een stormloop op datzelfde bureau en maken daarbij wapens, kogelvrije vesten en schokgranaten buit.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?