Originals Tips

Originals Tips: Koreaanse doodsengelen, Cowboy Bebop en een musicalfanaat

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Hellbound

Iedereen heeft Squid Game inmiddels wel gezien, maar Zuid-Korea heeft zóveel meer te bieden! Wat te denken van Hellbound? In de nieuwe Koreaanse serie verschijnen er opeens engelen des doods in Seoul, die ook daadwerkelijk mensen doden, al kondigen ze dat ‘gelukkig’ wel eerst aan. Jung Jin-soo staat aan het hoofd van de religie ‘Saejinrihwe’ en zegt dat dit een teken van boven is, en dat alleen zondige mensen het slachtoffer zullen worden van de doodsengelen. Zijn gedachtegoed krijgt navolging en er is zelfs een groep mensen, de zogenaamde ‘Hwasalchok’, die de zondaars alvast straffen. Programmadirecteur Bae Young-park (Park Jung-min) en advocaat Min Hye-jin vertrouwen het zaakje niet en nemen het op tegen de Hwasalchok. Intussen onderzoekt rechercheur Jin Kyung-hoon de verschijning van de engelen. Hoe komen overleven deze personages de chaos?

Cowboy Bebop

De animeserie Cowboy Bebop dateert al weer uit 1998 en werd uitgezonden door ‘muziekzender’ TMF. De show sloeg behoorlijk aan in ons land en eigenlijk de hele westerse wereld. Netflix heeft nu een live-actionvariant geschapen, waarin drie premiejagers (Spike Spiegel, Jet Black en Faye Valentine) uit het jaar 2071 gevolgd worden. De bounty hunters worstelen elk nog steeds met hun problemen uit het verleden. Zo heeft hoofdpersoon Spike Spiegel de grootst mogelijke moeite om zijn ex en zijn geschiedenis met The Syndicate los te laten. Jet heeft familieproblemen en Faye probeert de vraag ‘wie ben ik nou eigenlijk?’ te beantwoorden. Samen vormen deze personages de crew van het ruimteschip Bebop, waarmee ze jagen op de gevaarlijkste ruimtecriminelen.

Tick, Tick… Boom!

In de nieuwe musicalfilm Tick, Tick… Boom! speelt Andrew Garfield (bekend van onder meer Spider-Man, voordat Tom Holland het stokje van hem overnam) musicalschrijver en -componist Jonathan Larson. Jonathan jaagt zijn droom om een hitmusical te schrijven achterna, maar zijn vriendin Susan (Vanessa Hudgens) en zijn vrienden hebben allemaal ‘gewoon’ een normale baan. Het personage van Garfield woont daarentegen drie-hoog-achter in een flatje zonder verwarming. Jonathan begint meer en meer te twijfelen aan zijn bestaan: moet hij niet óók vast werk gaan zoeken? Hij werkt aan een nieuwe musical, Superbia, maar praat intussen met zijn vrienden over de toekomst. Welk pad kiest hij?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?