Originals Tips

Originals Tips: La Casa de Papel-cast, Special en Huge in France

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

¿A quién te llevarías a una isla desierta?

Ons Spaans is de laatste jaren flink bijgespijkerd door alle toffe series, de titel van deze film was toch een flinke uitdaging. Wie zou jij meenemen naar een onbewoond eiland? Dat is de vraag in de Spaanse film met twee bekende gezichten: Maria Pedraza en Jamie Lorente, die we allebei kennen van La Casa de Papel. Ze spelen twee van de vier huisgenoten die hun laatste avond samen in het huis vieren. Maar alles wordt anders wanneer er een schokkend geheim naar buiten komt.

Special (seizoen 1)

Special gaat over het leven van Ryan O’Connel en het grappige is dat hij zelf de hoofdrol speelt! Ryan is een homo met een milde hersenverlamming. Hij werd zo geboren maar kan niet goed om met zijn handicap. Jarenlang is hij beschaamd geweest en kwam hij amper buiten. Maar daar besluit hij nu iets aan te doen. Hij vertelt iedereen dat hij is aangereden en  hersenverlamming opliep. Dat levert hem veel sympathie op én aantrekkingskracht.

Huge in France

Komiek Gad Elmaleh speelt de hoofdrol in de Franse komedieserie Huge in France. Net zoals in het hierboven behandelde Special zal ook Gad vele uit zijn echte leven gebruiken. Hij speelt tenslotte een gevierde komiek die in Frankrijk volle zalen heeft. Maar in de Verenigde Staten blijkt hij een totale nobody. Hij reist er heen om het contact met zijn zoon te herstellen, maar of die daar echt op zit te wachten…

The Perfect Date

Noah Centineo, Camila Mendes en Laura Marano spelen samen in de romcom The Perfect Date. Brooks Rattigan (Centineo) wil tijdens zijn periode op de universiteit geld bijverdienen. Daarvoor maakt hij een dating-app, waar je een stand-in kunt inschakelen voor een ‘niet-bestaand vriendje’. Centineo draaft zelf op om voor vriendje te spelen. De app werkt fantastisch en Centineo verdient veel geld. Tot hij echt verliefd wordt tijdens een ‘fake-date’.