Originals Tips

Originals Tips: La Casa zegt nu écht Bella Ciao en Coyotes met diamanten

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

La Casa de Papel

Eindelijk is het tijd voor het slotstuk van La Casa de Papel. En er dienen nog zó veel vragen beantwoord te worden. In de laatste aflevering van seizoen 5 deel 1 van de Spaanse hitshow zagen we hoe vooral Tokyo in een ‘onomkeerbare situatie’ verzeild raakte. Ze liet het leven, maar niet voordat ze César Gandía de dood in joeg met een vijftal granaten, of… heeft de knettergekke bewaker deze aanslag tóch overleefd? Het zal toch niet? In deel 2 zullen de overgebleven bankovervallers (en dan vooral Rio) moeten dealen met de dood van Tokyo, maar er is natuurlijk véél meer gaande. Stockholm kampt overduidelijk met PTSS of een vergelijkbare aandoening, Helsinki ligt nog steeds op de ‘operatietafel’, El Professor lijkt bijna geen invloed meer uit te kunnen oefenen op de gang van zaken en er hangt nog altijd een zweem van mysterie rond inspectora Alicia Sierra. Bovendien: waar zijn al die flashbacks met Berlín eigenlijk goed voor? Daar gaan we ongetwijfeld nog achter komen!

VOIR

VOIR kunnen we het beste beschrijven als een eerbetoon van regisseur David Fincher (bekend van onder meer de film Se7en en de Netflix-serie Mindhunter) aan de cinema. De documentaire wordt omschreven als ‘een reeks visuele essays’. In de trailer wordt gesproken over een paar van de beroemdste films óóit gemaakt, waarbij vragen worden gesteld als: wat maakt deze ‘kaskrakers’ zo bijzonder, wat kunnen ze voor iemand betekenen? Onder meer 2001: A Space Odyssey, The Godfather Part II,  Amadeus en Jaws komen voorbij. Dat belooft wat!

Coyotes

Onze zuiderburen kunnen wel wat! Soms maken ze best toffe series, zoals Coyotes bijvoorbeeld. Deze Belgische serie vertelt het verhaal van een paar tieners, die op zomerkamp gaan. Ze verblijven in Kamp Warnaffe en zijn van plan om gave bostripjes te maken, een dropping te doen… en wat drugs te gebruiken. Als de groep, die zichzelf Coyotes noemt, in een grot een tas vol diamanten vindt verandert echter alles. De Coyotes willen deze snuisterijen houden, maar worden opgejaagd door bad guys die hun ‘bezit’ koste wat kost terug willen veroveren. En de autoriteiten zijn óók nog op zoek naar de waardevolle steentjes.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?