Originals Tips

Originals Tips: Manifest-finale, Franse Sci-Fi en eindelijk een nieuw seizoen van New Amsterdam

Iedere week brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Manifest

In november kwam het eerste deel van seizoen 4 van Manifest uit en nu is het tijd voor de release van deel 2, de allerlaatste afleveringen. Er moeten nog heel wat losse eindjes aan elkaar vastgeknoopt worden en daarom komen de makers met iets speciaals. Showrunner Jeff Rake onthulde al eerder: “De finale die eraan komt, aflevering 20 van seizoen 4, dat is zonder meer de meest ambitieuze aflevering die we ooit hebben opgenomen. Ik wil niet overdrijven, maar ik denk dat je het ermee eens zult zijn als je het ziet, dat het zelfs datgene overtreft wat je in aflevering 10 van seizoen 4 zag – en je zult waarschijnlijk zeggen ‘met grote voorsprong’.”

Vortex

Een virtual reality-programma stelt agent Ludovic Béguin (Tomer Sisley, bekend uit onder andere Balthazar) in staat om de dood van zijn vroegere geliefde (Camille Claris) te voorkomen. Jaren terug kwam zij om het leven bij een mysterieus ongeluk. Maar de reddingsactie van Ludovic gaat natuurlijk helemaal mis! Slimane-Baptiste Berhoun is de geestelijk vader van deze Franstalige serie en hem kennen we van bijvoorbeeld Mental en L’école de la vie. In 2022 ging deze show al in première op de Franse tv, maar nu is hij dus ook te streamen.

New Amsterdam

New Amsterdam is eigenlijk helemaal geen eigendom van Netflix, het is een aangekochte serie, maar het is wél een van de allerpopulairste shows op de streamingdienst. Nu kun je seizoen 3 van de ziekenhuisserie checken, maar pas op: in dit seizoen doet de coronapandemie zijn intrede in New Amsterdam. Heel gek is dat niet, want de opnames van seizoen 3 vonden plaats in de tweede helft van 2020. Dokter Goodwin moet dit keer een paar ontzettend belangrijke beslissingen nemen, allemaal om er maar voor te zorgen dat zijn ziekenhuis zo efficiënt mogelijk wordt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?