Originals Tips

Originals Tips: Mark Wahlberg, lelijk eten en Spaanse filmthriller

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

El Silencio de la Ciudad Blanca

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek, in Nederland verschenen als De Stilte van de Witte Stad. Tasio Ortiz de Zárate is een briljante archeoloog die twintig jaar geleden werd veroordeeld voor een reeks bizarre moorden in het rustige stadje Vitoria. Hij staat op het punt voor het eerst de gevangenis te verlaten, als de misdaden weer beginnen. Aan rechercheur Unai Lopez de Ayala de taak om het op te lossen. Deze film is de eerste van een drieluik.

Jonas

De film Jonas verscheen eerder ook onder de titel Boys. De 14-jarige Jonas ontmoet de charismatische en tegelijk mysterieuze Nathan. Door Nathan wordt Jonas zich bewust van zijn homoseksualiteit, maar hij wordt ook geconfronteerd met diens donkere en gevaarlijke kant. Jonas moet een uitweg zien te vinden.

Ugly Delicious

Chef David Chang is terug met een tweede reeks van Ugly Delicious. Worden we overspoeld met schitterende gerechten waarvan de plaatjes zo naar Instagram kunnen, Chang gaat juist op zoek naar hele andere gerechten. Dat het oog ook wat wil laat hij even links liggen. De chef zoekt namelijk naar het lekkerste eten, want voedsel is het middel voor verhalen en het ontdekken van culturen.

Spenser Confidential

Mark Wahlberg moest flink aan de slag voor deze actiekomedie, want hij moest fors afvallen. Spenser (Wahlberg) is een voormalig agent die vooral bekend staat om het veroorzaken van problemen in plaats van ze op te lossen. Hij is net vrijgelaten uit de gevangenis en wil Boston nu voorgoed verlaten. Vlak voor zijn vertrek wordt hij tegen beter weten in gestrikt door zijn voormalige bokscoach en mentor Henry (Alan Arkin). Die laatste wil dat Spenser hem helpt met het trainen van de veelbelovende amateurvechter Hawk (Winston Duke), een brutale, no-nonsense MMA-vechter die ervan overtuigd is dat hij een sterkere tegenstander zal worden dan Spenser ooit geweest is.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?