Originals Tips

Originals Tips: Massamoord, KGB-spionne en Zuid-Koreaanse zombies

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Feria: La luz más oscura

Feria vertelt het verhaal van twee zussen wier ouders betrokken lijken te zijn bij een massamoord. Het drama, dat zich afspeelt in het Andalusië van de jaren 90 van de vorige eeuw, draait om de tienerzusjes Eva en Sofia, die worden geconfronteerd met een afgrijselijke nachtmerrie: vlak bij een oude mijn worden op een dag liefst 23 lijken aangetroffen en het heeft er alle schijn van dat hun inmiddels spoorloze ouders daarvoor verantwoordelijk zijn… Eva en Sofia ontdekken echter al snel hun woonplaats inwoners telt die een groot geheim bewaren: ze weten veel meer over de afschuwelijke gebeurtenis dan ze laten merken. Achter de realiteit blijkt een onverklaarbare wereld verscholen te zitten…

In from the Cold

In From the Cold vertelt het verhaal van een alleenstaande moeder, op het eerste gezicht een huismus, die een ‘duister’ verleden heeft. Als ze met haar dochter op vakantie gaat naar Europa wordt haar hele leven op zijn kop gezet: de CIA dwingt haar om haar verborgen verleden head-on the confronteren! ‘Huismama’ blijkt namelijk een voormalige Russische spionne te zijn. O, en ze beschikt als gevolg van een uiterst geheim KGB-experiment óók nog eens over speciale krachten. Ze dacht dat ze de enige was met deze krachten, maar komt bedrogen uit. Verschillende mysterieuze, manische én moorddadige incidenten maken namelijk duidelijk dat er nog iemand is met deze superpowers! De desbetreffende persoon heeft het echter op onschuldige mensen gemunt, waardoor Jenny gedwongen wordt om haar zorgvuldig opgebouwde ‘luizenleventje’ te verlaten om de schurk een halt toe te roepen.

All of Us Are Dead

All of Us Are Dead neemt ons mee naar een middelbare school, waar leerlingen ‘onderwezen worden’ in virusuitbraken en hoe je daar precies tegen te wapenen. Maar… is dat toeval óf juist een waarschuwende voorbode? Na een ongeluk raakt één van de leerlingen besmet met een mysterieus virus en verandert ze in een… zombie. En daarna volgen de gebeurtenissen elkaar snel op. Lukt het de leerlingen om te ontsnappen aan de levende doden en hulp te halen, of zal het virus de gehele samenleving overnemen?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?