Originals Tips

Originals Tips: Meesterdief in Crooks, meesteroplichter in Ripley, meesterparasiet in Parasyte

Iedere week brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Crooks

Crooks introduceert ‘meesterdief’ Charly, die een vredig leventje leidt met zijn naasten in de Duitse hoofdstad Berlijn, totdat hij ingehaald wordt door zijn eigen duistere verleden. Oude kennissen dreigen zijn familie in gevaar te brengen en dwingen hem op die manier om mee te werken aan de roof van een waardevolle munt. Joseph, een bendechauffeur uit Wenen, krijgt vervolgens de opdracht om de buit naar Oostenrijk te brengen. Het plan steekt best goed in elkaar, maar mislukt alsnog jammerlijk. Er ontstaat namelijk een schietpartij en iemand komt om het leven. Vervolgens is het onvermijdelijk dat de lotsbestemmingen van Charly en Joseph met elkaar in botsing komen…

Ripley

Ripley neemt je mee naar het New York City van de jaren 60. Een rijke man heeft maar één doel in het leven: zijn rondzwervende zoon moet ervan overtuigd worden dat het verreweg het beste voor hem is om weer terug te keren naar The Big Apple. Hij gaat op zoek naar iemand met overredingskracht en komt uit bij Ripley, gespeeld door Sherlock-bekende Andrew Scott. Zijn personage reist af naar Italië, waar hij erin slaagt om contact te leggen met de zoon van de man, Dickie Greenleaf genaamd. Alleen is het de vraag wat zijn intenties nou precies zijn. Zijn die wel zuiver?

Parasyte The Grey

Parasyte: The Grey is gebaseerd op een populaire mangaserie, Parasyte (van tekenaar Hitoshi Iwaaki). Het verhaal draait om Su-in, die worstelt met haar nieuwe leven. Dat nieuwe leven wordt immers bemoeilijkt door een parasiet, die haar lichaam gebruikt als ‘huls’. ‘Team Grey’ bemoeilijkt de zaken daarnaast, want dit is een groep die zich juist bezighoudt met het bestrijden van de mysterieuze parasieten die het op mensen voorzien hebben, die die mensen zelfs nodig hebben om te overleven!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?