Originals Tips

Originals Tips: Moederdag vieren, opgroeien in Noord-Ierland en basketball

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Otherhood

Drie hartsvriendinnen voelen zich op Moederdag verwaarloosd. Ze vertrekken naar New York om hun volwassen zoons te verrassen. In alle gevallen pakt die verrassing compleet verkeerd uit, want hun zonen zijn in een compleet andere fase van hun leven. Het zorgt voor grote botsingen, maar zal uiteindelijk een ieder wel dichter bij elkaar brengen.

Derry Girls

Opgroeien in het Noord-Ierland van de jaren’90 was geen gemakkelijke opgave. Er bloedde een hevige strijd in het land, waarbij het geloof iedereen verscheurde in twee kampen. In deze periode volgen we vijf schoolmeiden op een katholieke school, al zijn het eigenlijk vier meiden en één jongen die gedwongen is om een meidenschool te bezoeken. Het vergelijk wordt gemaakt met Gossip Girl, alleen in een volledig andere sociale klasse. De groep beleeft dingen die je verwacht van tieners, maar ondertussen ligt de politieke situatie altijd op de loer. En dat maakt Derry Girls meer dan zomaar een komedie tienerserie. Seizoen 2 staat nu op Netflix.

Basketball or Nothing

In Basketball or Nothing duikt Netflix in een sportteam, maar wel en bijzondere. Het speelt zich namelijk af in Chinle, Arizona midden in de Navajo Nation, een Indiaans territorium. Stromend water en elektriciteit wordt hier als luxe gezien, waarbij de meeste gezinnen ver onder de armoedegrens leven. Alcoholisme en zelfmoord is dan ook aan de orde van de dag. Voor de opgroeiende jeugd is het basketbalteam, de Chinle High Wildcats, spelende in een hypermoderne sportschool, dan ook de ontsnapping voor de problemen uit het leven.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?