Originals Tips

Originals Tips: Nederlandse romcom, meesteroplichter en Madame Claude

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Just Say Yes

Lotte is al haar hele leven bezig met de invulling van de ideale bruiloft. Alles, van het draaiboek tot aan een prachtige trouwlocatie, heeft ze tot in de puntjes voorbereid. Zelfs de oude trouwjurk van haar geliefde oma is uit de kast gehaald voor de grote dag. Maar dan blaast haar verloofde Alex de bruiloft ineens last minute af. Extra pijnlijk aangezien Lotte en haar ex samenwerken bij hetzelfde bedrijf. Noodgedwongen trekt ze in bij haar egocentrische zus Estelle, die onverwachts haar verloving met Lotte’s Baas John aankondigt en haar complete bruiloft plannen kaapt. Als klap op de vuurpijl moet Lotte ook nog het vrijgezellenfeest van haar zusje organiseren, terwijl ze zelf maar één ding wil: vechten voor Alex en daarmee haar eigen bruiloft redden.

The Serpent

Meesteroplichter Charles Sobhraj werd opgejaagd door Herman Knippenberg. De Nederlandse diplomaat deed opmerkelijke pogingen om hem voor het gerecht te brengen. Sobhraj, die zich voordeed als juwelenhandelaar, en zijn vriendin Marie-Andrée Leclerc reisden in 1975 en 1976 door Thailand, Nepal en India. Op de Aziatische Hippie Trail pleegden ze diverse misdaden en werden ze de hoofdverdachten in een reeks moorden op jonge westerse reizigers. Lees hier alles over het waargebeurde verhaal van Sobhraj en Knippenberg.

Madame Claude

Ook vanuit Frankrijk een waargebeurd verhaal, ditmaal in een film verwerkt. Het draait om Madame Claude. Het was de bijnaam van Fernande Grudet De invloed van deze dame reikt in het Parijs van de jaren’60 van de vorige eeuw verder dan de wereld van de mooie dames. Maar alles dreigt te veranderen als een welgestelde jonge vrouw zich met de zaken komt bemoeien.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?