Originals Tips

Originals Tips: Nederlandse Sci-Fi, hoestende dino’s en een bizar busritje

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Captain Nova

De film Captain Nova neemt ons mee naar het jaar 2050. Onze mooie planeet, de aarde, is er zó slecht aan toe dat gevechtspiloot Nova (35 jaar oud) de opdracht krijgt om terug te reizen naar het jaar 2020 om een vernietigende milieuramp te voorkomen! Er is echter een onvoorziene bijwerking verbonden aan het tijdrijzen, want de hoofdpersoon krijgt de gedaante van haar twaalfjarige zelf. Niemand neemt haar serieus, behalve Nas, een probleemjongere die ze ontmoet in een politiecel. Nova en Nas slaan de handen ineen in een poging om de wereld alsnóg te redden!

The Bubble

De film The Bubble gaat over een groep acteurs die in een bubbel zitten vanwege de coronapandemie, waarbij maker Judd Apatow zich heeft laten inspireren door de gebeurtenissen bij de opnames van Jurassic World: Dominion (de cast kon geen kant op). Hoe dan ook, in de nieuwe Netflix-film (The Bubble dus) probeert een groepje acteurs de actiefilm Cliff Beasts 6 over vliegende dinosaurussen op te nemen, maar Covid-19 maakt het ze niet gemakkelijk… Pedro Pascal, Karen Gillan, David Duchovny en Leslie Mann spelen de hoofdrollen in The Bubble; genoeg bekende gezichten dus!

The Last Bus

Er is geen vuiltje aan de lucht en nietsvermoedend gaat een groepje scholieren van een bepaalde middelbare school op schoolreisje! Dat klinkt supertof (bij thuiskomst natuurlijk bukken om je te verstoppen voor je wachtende ouders!), maar de realiteit blijkt anders. De jongens en meisjes worden namelijk geconfronteerd met een heuse ‘robot-apocalyps’, die de rest van de mensheid helemaal wegvaagt!

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?