Originals Tips

Originals Tips: Netflix-kraker Spiderhead met ‘Thor’ en een BBC-topper

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Spiderhead

In Spiderhead speelt Chris Hemsworth (Thor!) een wetenschapper die experimenteert met medicijnen die zorgen voor stemmings- en gedragswisselingen. Zijn proefkonijnen zitten gevangen in een afgelegen, zwaarbewaakte gevangenis. Soms gaat zo’n experiment mis, dat is part of the job, en worden de verkeerde emoties aangewakkerd…  Joseph Kosinski is de regisseur van deze kraker en hij vervulde diezelfde rol voor Top Gun: Maverick, nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Ook ‘piloot’ Miles Teller zit in Spiderhead!

You Don’t Know Me

De miniserie You Don’t Know Me (vier afleveringen) vertelt het verhaal van een jonge man die terechtstaat voor moord en werkelijk waar ál het bewijs tegen zich heeft. Hij besluit zijn eigen verdediging te gaan voeren en in de rechtszaal vertelt hij een bijzonder verhaal over zijn liefdesaffaire met een mysterieuze vrouw. De dramashow is een televisiebewerking van het gelijknamige boek van Imran Mahmood en werd in 2021 al uitgebracht door de BBC. Nu heeft Netflix zich verzekerd van de rechten.

She

In de Netflix-serie She wordt een undercovermissie om een drugsbende te ontmaskeren  de weg naar emancipatie voor een verlegen agente wanneer zij de kracht van haar seksualiteit ontdekt. Aaditi Pohankar en Vijay Varma spelen de hoofdrollen in deze misdaadthriller die is geschreven door Imtiaz Ali (bekend van Rockstar uit 2011). Het is al weer het tweede seizoen van She! Seizoen 1 kwam op 20 maart 2020 uit en deed het vooral heel erg goed op de Indiase markt, waardoor de makers groen licht kregen voor een vervolg.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?