Originals Tips

Originals Tips: Omar Sy keert terug, zorgeloos tienerleven en Zweedse krimi Clark

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Loin du périph

Omar Sy (Lupin) is terug op Netflix! Zijn nieuwe film Loin du Périph is een vervolg op De l’autre côté du périph (On the Other Side of the Tracks, 2012), waarin Sy tevens de hoofdrol speelde. In het vervolg keert hij terug als het personage Ousmane Diakité, die samen met François Monge een agentenduo vormt van twee mensen die ontzettend van elkaar verschillen. Het onwaarschijnlijke duo wordt herenigd voor een nieuw onderzoek dat hen door heel Frankrijk voert. Aanvankelijk lijken ze van doen te hebben met een eenvoudige drugsdeal, maar al snel blijkt die deal een grootschalige criminele zaak te zijn!

Along for the Ride

Along for the Ride vertelt het verhaal van de jongvolwassen vrouw Auden. In de zomer voordat haar universiteitsperiode van start gaat, ontmoet ze de mysterieuze Eli. ’s Nachts laat hij haar het zorgeloze tienerleven ervaren waar ze nog nóóit van geproefd heeft. Along for the Ride is het regiedebuut van Sofia Alvarez, een scenarioschrijfster die eerder werkte aan de scripts van de To All the Boys I’ve Loved Before-films voor Netflix.

Clark

Clark introduceert de Zweedse misdadiger Clark Olofsson, beter bekend als de grondlegger van het Stockholmsyndroom! In de Netflix-show wordt hij gespeeld door Bill Skarsgård, vooral bekend van de films It en It Chapter Two. De échte Clark Olofsson heeft echter behoorlijk wat op zijn kerfstok. Hij spendeerde in zijn leven meer tijd achter de tralies dan daarvoor, want hij werd meermaals opgesloten wegens bankovervallen, drugssmokkel en andere misdrijven. Ook ontsnapte hij talloze malen uit de gevangenis. Daarbij was hij ook nog charmant en aantrekkelijk (een beetje te vergelijken met Ted Bundy), waardoor veel vrouwen stiekem wel een oogje op hem hadden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?