Originals Tips

Originals Tips: Outer Banks 2, geniale gek John DeLorean en Elton John als… Rocketman!

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Outer Banks

Outer Banks is terug op Netflix met een tweede seizoen! De hitserie is een zogenaamd ‘coming-of-age’-verhaal, waarin een hechte groep tiener (de Pogues) volgt die op strandvakantie zijn in het kustgebied van Noord-Carolina, de Outer Banks. In seizoen 2 zijn John B. en Sarah na hun spannende ontsnapping op de vlucht in de Bahamas. De groep maakt nieuwe vrienden, maar ook nieuwe vijanden… want er is natuurlijk goud in het spel! De inzet voor Kiara, Pope en JJ escaleert snel en er wordt nog altijd jacht gemaakt op de 400 miljoen dollar. Een nieuw gevonden voorwerp zet alles op zijn kop en de Pogues moeten alles op alles zetten om in leven te blijven.

Myth & Mogul: John DeLorean

De Netflix-docuserie Myth & Mogul: John DeLorean vertelt het verhaal van John DeLorean, de man achter… je raadt het al… de DeLorean DMC-12, bekend van de Back to the Future-films. De beste man werkte zich op van ingenieur tot directeur en icoon in de autowereld. Maar hij was óók een vreemde vogel, onder zijn zelfgecreëerde legende schuilden bedrog en duisternis. Het bedrijf DeLorean Motor Company ging in 1982 failliet, en wat er zich allemaal heeft afgespeeld achter de schermen is zéker het vertellen waard. John DeLorean, die op 19 maart 2005 het leven liet, was een bijzondere man… en dat is eigenlijk nog een understatement!

Rocketman

Ken jij Reginald Dwight? Onder die naam misschien niet, maar de artiestennaam van deze persoon luidt… Elton John! De film Rocketman uit 2019 laat zien hoe de popster (gespeeld door acteur Taron Egerton) van een verlegen ‘pianojongetje’ uitgroeide tot een absoluut fenomeen en een van de populairste zangers uit de Britse geschiedenis. De biopic en musicalfilm doet een beetje denken aan Bohemian Rhapsody uit 2018 en dat is niet zo verwonderlijk, want beide films komen van de hand van regisseur Dexter Fletcher. Rocketman deed het twee jaar geleden (voor de coronacrisis toesloeg) bijzonder goed in de bioscopen en wordt alleraardigst gewaardeerd op ratingwebsite IMDb, met een 7,3.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?