Originals Tips

Originals Tips: Peaky Blinders 6, vampierliefde en Raquel uit La Casa als politica

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

First Kill

Vampierseries scoren, dat is gewoonweg een gegeven. First Kill is gebaseerd op een kortverhaal van auteur Victoria Schwab en gaat over de nog jonge vampier Juliette. Zij moet een eerste slachtoffer maken om haar plek in een machtige vampierfamilie te kunnen claimen. Ze zet haar zinnen op Calliope, maar krijgt te maken met een verrassing: haar gewenste slachtoffer behoort tot een grote familie van vampierjagers! Ondanks dat de twee vrouwen elkaar om zouden moeten leggen, slaat de vonk over en voelen ze zich tot elkaar aangetrokken…

Peaky Blinders

Tommy zit nog steeds met de dood van Grace in zijn maag. Hij ziet haar (of dan in ieder geval: haar geest) overal en begint langzaam gek te worden. Zó gek dat hij op een gegeven moment een pistool tegen zijn eigen slaap zet! Intussen wordt de Shelby family steeds verder uitgedund. Polly verdwijnt bijvoorbeeld van het toneel, door de dood van actrice Helen McCrory. Het is duidelijk: de ooit zo succesvolle misdaadfamilie staat op instorten, en daarnaast staat Tweede Wereldoorlog ook nog eens op het punt van uitbreken. Komt het nog goed met Tommy en de zijnen? Je kunt het eindelijk op Netflix zien, in seizoen 6 van Peaky Blinders!

Intimacy (Intimidad)

In Intimidad (oftewel: intimiteit in het Nederlands) speelt Itziar Ituño (Raquel Murillo in La Casa de Papel) een aanstormende politica (Malen genaamd) met een veelbelovende toekomst. Althans, totdat een heimelijk opgenomen sekstape opeens gelekt wordt naar de pers. Voor het hoofdpersonage is dat natuurlijk pure horror. En het zet ook nog eens een hele reeks gebeurtenissen in werking die óók grote gevolgen hebben voor drie andere vrouwen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?