Originals Tips

Originals Tips: Sandra Oh in The Chair, Jason Momoa wil wraak en The Witcher-animatie

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

The Chair

De Amerikaanse actrice Sandra Oh speelt de hoofdrol in The Chair, de nieuwste komische dramaserie van Netflix. Oh, bekend van onder meer Grey’s Anatomy en Killing Eve, vertolkt de rol van Ji-Yoon Kim, die op een prestigieuze universiteit (Pembroke University) aangesteld wordt als de nieuwe ‘baas’ van de faculteit Engels. Daar komt ze, als eerste vrouw en een van de weinige medewerkers van kleur, voor een aantal huizenhoge uitdagingen te staan. Ze moet bijvoorbeeld een door professor Bill Dobson (Jay Duplass, bekend van Transparent) veroorzaakte crisis oplossen. Ook Bob Balaban (Seinfeld), Holland Taylor (Two and a Half Men) en David Morse (Hack) spelen rolletjes in The Chair. De komische dramaserie komt van de hand van actrice Amanda Peet (Dirty John), die debuteert als scenarioschrijfster.

Sweet Girl

In Sweet Girl speelt acteur Jason Momoa (Game of Thrones, Aquaman) het personage van Ray Cooper, en toegewijde echtgenoot en vader van een jonge dochter. Wanneer zijn vrouw aan de ziekte kanker overlijdt omdat een farmaceutisch bedrijf het geneesmiddel dat haar leven kan redden van de markt haalt, is hij uit op wraak. Cooper neemt het op tegen een groot en verderfelijk bedrijf, waardoor hij zelf ook gevaar loopt. En hij moet ervoor zorgen dat zijn dochter Rachel (Sicario: Day of the Soldado) veilig blijft, want die komt automatisch óók in de vuurlinie te staan. Wat volgt is een loeispannend kat-en-muisspel!

The Witcher: Nightmare of the Wolf

Nightmare of the Wolf is een (animatie)spin-off van de serie The Witcher met Henry Cavill, die het verhaal van Geralt of Rivia niet direct voortzet. De film vertelt juist het verhaal van de jongere jaren van Vesemir, de uiteindelijke leermeester van Geralt. We zien Vesemir tegen monsters en andere gevaarlijke vijanden werken, maar we leren in Nightmare of the Wolf ook hoe hij precies een Witcher werd. Wil jij weten of je Nightmare of the Wolf moet kijken om iets van The Witcher seizoen 2 (première in december 2021) te snappen? Lees dan snel dit artikel!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?