Originals Tips

Originals Tips: Sensationele vondst, schatjacht en mislukt gevangenistransport

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

The Dig

In 1939 was Sutton Hoo wereldnieuws. Een enorm schip werd opgegraven uit een heuvel. Het werd een bijzonder en romantisch verhaal en Netflix heeft hier nu een film over gemaakt. Gebaseerd op de vertelling hierover door John Preston. Weduwe Edit Pretty schakelt amateurarcheoloog Basil Brown in om de heuvels op haar landgoed te onderzoeken. Ze stuiten op een een wel heel bijzondere vondst. En dat met de naderende Tweede Wereldoorlog in het vizier.

Finding ‘Ohana

Het is niet de enige schat waar dit weekend naar gezocht zal worden op Netflix, al is er in Finding ‘Ohana weinig historische waarheid. En het is tevens een familiefilm. Een broer en een zus uit Brooklyn leren in O’ ahu hun Hawaïaanse roots en familie kennen tijdens een gewaagde zoektocht naar een lang verloren gewaande schat. Heerlijk op schattenjacht met het hele gezin dus.

Bajocero

De Spaanse thriller Bajocero belooft een ijskoud verhaal te worden. Een gevangenentransport wordt in een hinderlaag gelokt. De aanvallers willen één gevangene uit de wagen hebben, maar agent Martin laat dat niet zomaar gebeuren. Hij houdt zich samen met een groep gevangenen schuil in de wagen. Alleen in het winterse landschap is het niet alleen zaak om met de aanvallers af te rekenen, het begint ook steeds harder te vriezen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?