Originals Tips

Originals Tips: Spaanse crimeserie, Russische robots en Frontera Verde

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

La Víctima Número Ocho

Dit kan zomaar eens de volgende Spaanse thriller waarvoor we aan het beeld gekluisterd gaan zitten. Er wordt een bomaanslag gepleegd in de oude binnenstad van Bilbao, waar zeven doden vallen. Het politieonderzoek richt zich op het opsporen van de verantwoordelijken van de aanslag, die en jihadistische aard lijkt te hebben. Maar de wendingen worden al snel onverwachts.

Bettter Than Us

Better Than Us is de allereerste Russische Netflix-serie. In de nabije toekomst hebben robots een belangrijke taak in ons dagelijkse leven. Ze rijden auto’s, voeden kinderen op en zorgen voor de beveiliging. De meeste mensen zien de robots als emotieloze machines die geprogrammeerd zijn om hun werk te doen. Maar de robots hebben inmiddels emoties ontwikkeld en voelen empathie. Arisa is de nieuwe generatie robot, die slimmer is dan een mens. Wanneer ze een moord pleegt, gaat er op haar gejaagd worden. Om onder te duiken sluit ze aan bij een disfunctionele familie.

Frontera Verde

De thrillerserie die tegen horror aanschurkt speelt zich af op de grens van Brazilië en Colombia, diep in het Amazonegebied. Frontera Verde heeft ook de Engelse titel Green Frontier meegekregen. Een jonge vrouwelijke rechercheur Helena en haar partner Reynaldo moeten een reeks bizarre sterfgevallen onderzoeken. Er blijkt veel meer aan de hand te zijn, want het lijk van een vrouw toont geen tekenen van veroudering. En dat speelt ook tegelijkertijd door twee lokale bewoners, Yua en Ushe.

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?