Originals Tips

Originals Tips: Spaanse erfenis, koffie drinken en een laatste kans

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Ay, Mi Madre!

Deze vrijdag staat voornamelijk in het teken van La Casa de Papel seizoen 3, maar er komt ook een bijzondere Spaanse film: Ay, Mi Madre! De moeder van Maria komt te overlijden en ondanks dat de twee van elkaar vervreemd zijn krijgt Maria wel een grote erfenis. Er zijn alleen nogal vreemde instructies in het testament die ze moet opvolgen!

Last Chance U: Indy

Last Chance U is in de afgelopen jaren uitgegroeid naar misschien wel de beste sportdocumentairereeks die er is. Het begon in East-Mississippi. De meest succesvolle junior college in American Football werd gevolgd. Spelers met een krasje (of een grote kras) kwamen bij EMCC uit om voor hun allerlaatste kans te gaan om nog te slagen richting de NFL. We zagen hoe spelers zich toch nog opwerkten, om uiteindelijk in de gevangenis terechtkwamen. Na twee seizoenen werd een nieuwe school gevolgd, de Independence Community College in Kansas. Opnieuw gaan spelers voor hun laatste kans, maar komen we vooral terecht in een wereld van een compleet gestoorde coach. En in het vierde seizoen, dat nu verschijnt, gaat het compleet mis. Want wanneer de resultaten tegen gaan vallen, gaat coach Jason Brown zijn boekje volledig te buiten.

Comedians in Cars Getting Coffee

Het concept blijft even simpel als fantastisch. Jerry Seinfeld rijdt een rondje in een gave wagen, pikt onderweg een komiek op en samen drinken ze in een diner nog een kopje koffie. Ondertussen babbelen ze over van alles en nog wat. Dat is op zo’n ontspannen manier dat het heerlijke televisie oplevert. Het online concept van Seinfeld is inmiddels omarmd door Netflix en er verschijnt weer een nieuwe reeks. Aan de gasten ligt het opnieuw niet, met onder meer Eddie Murphy, Ricky Gervais en Jamie Foxx.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?