Originals Tips

Originals Tips: Spionnen wespennest, Baby’s, Lava en Franse crime

Wasp Network Netflix

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Wasp Network

Een wespennest, daar is waar een groep spionnen zich in gaat begeven. Wasp Network is gebaseerd op waargebeurde verhalen uit de jaren’90. Cubaanse spionnen infiltreerden toentertijd in groepen om terrorisme te stoppen. Een zware taak, waarvoor ze zelf een erg hoge prijs moeten betalen. Wasp Network heeft een sterke cast met onder meer Edgar Ramírez en Penélope Cruz.

Floor is Lava

Aan het begin van de eeuw was er Wipeout, ook in Nederland een groot succes. Nu komt Netflix met een opvolger: Floor is Lava. Bij de jeugd is dit al een aantal jaar een geliefd spelletje. Je mag de grond niet aanraken, want dat is lava. En zie je dan maar eens door een kamer te verplaatsen. In spelshowvariant is Floor is Lava exact hetzelfde, maar door de meest bizarre bouwwerken wordt het een grote klus om te slagen.

Babies

Babies is terug met een tweede seizoen, nadat het eerste veel indruk maakte. Wat gaat er toch om in het hoofdje van je baby en hoe ontwikkelen ze zich toch zo snel. De docuserie Babies gaat hier op in, want het laat baanbrekende wetenschap zien hoe baby’s tijdens hun eerste jaar het leven ontdekken. Een must voor iedere ouder met opgroeiende kinderen en voor een ieder ander fascinerend om te zien.

Balle Perdue

De Franse film Balle Perdue gaat ook door het leven als Lost Bullet. Albon Lenoir werkt als automonteur voor de politie. Op een dag wordt hij beschuldigd van de moord op zijn mentor. Albon is onschuldig, maar bewijs om zijn onschuld aan te tonen ontbreekt. Het enige bewijs dat hem kan helpen is de kogel waarmee de moord is gepleegd, maar deze bevindt zich in de auto die vermist wordt. Het is de start van een zoektocht.