Originals Tips

Originals Tips: Squid Game maar dan écht, Zweedse krimi en animatiefilm Leo

Iedere week brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Squid Game: The Challenge

Iedereen kent Squid Game wel, maar wat als je de bekende spelletjes uit de serie laat spelen door échte mensen? Dat is precies waar Squid Game: The Challenge om draait: 456 deelnemers strijden om een geldbedrag van 4,56 miljoen dollar, waarbij ze verschillende door de serie geïnspireerde ‘games’ moeten spelen. Daarbij moeten ze, net als in het origineel, ‘samenwerkingsverbanden’ sluiten terwijl concurrenten om hen heen één voor één (of waarom niet allemaal tegelijk…) geëlimineerd worden.

En helt vanlig familj 

In En helt vanlig familj staat de familie Sandell centraal. Het is een ‘normaal’ gezin bestaande uit priester Adam, advocate Ulrika en hun 19-jarige dochter Stella. Ze lijken een perfect leven te leiden in een nette woonwijk buiten de stad Lund. Op een dag verandert echter alles als Stella in hechtenis belandt en beschuldigd wordt van moord. Haar ouders hebben het er natuurlijk bijzonder moeilijk mee en weten niet wat ze in hemelsnaam moeten doen. Wat is er precies gebeurd? Ze willen Stella helpen, koste wat kost zelfs, maar er rijzen ook vragen: kennen ze hun dochter eigenlijk wel?

Leo

Leo is een nieuwe Netflix-animatiefilm met… Adam Sandler als… hagedis! Die is al 74 jaar oud en voelt zich behoorlijk uitgeput. Hij zit al jarenlang vast in een klaslokaal in Florida samen met een schildpad. Als hij ontdekt dat hij nog maar een jaar te leven heeft, wil hij ontsnappen om de wereld buiten te verkennen. Die vrijheid waar hij zo naar verlangt vindt hij echter helemaal niet, want hij raakt verwikkeld in de zorgen van zijn angstige leerlingen en een gemene invaldocent. Voor Leo verandert dit in de vreemdste, maar tegelijkertijd meest waardevolle bucketlist die hij zich óóit had kunnen voorstellen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?