Originals Tips

Originals Tips: Superheldenepos, horror met Stephen King en de bedorven voedselindustrie

Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!

Raising Dion

De superheldenreeks Raising Dion belooft een bijzonder verhaal te worden. Want een zevenjarig jongetje bezig krachten waar hij nog amper vat op heeft. Michael B. Jordan is de producent van de serie. Nicole Reese moet na de dood van haar man alleen zorgen voor Dion. Zijn vader heeft altijd al gezegd dat het een bijzondere jongen is en dat blijkt. Nicole en Dion komen er namelijk achter dat hij superkrachten bezit, alleen dat proberen ze samen met vriend Pat angstvallig geheim te houden. Wanneer dat mislukt gaat het pas echt los.

In the Tall Grass

Opnieuw heeft Netflix een verhaal van Stephen King verwerkt tot een film, in navolging van 1922 en Gerard’s Game. Wanneer Cal en Becky op doorreis gegil horen stoppen ze bij een groot weiland. Er schreeuwt iemand op hulp en ze besluiten dan ook het hoge gras in te duiken. Het blijkt een hele domme keuze, want er blijkt geen weg meer terug. In opmaat naar Halloween is dit een heerlijke horrorfilm.

Rotten

De documentairereeks Rotten maakte heel wat los. De makers doken in de voedselindustrie en onthullen onsmakelijke feiten en krachten die bepalen wat voor voedsel wij uiteindelijk eten. Iedere aflevering behandelt één specifiek product of thema. Zo is er in het zesdelige tweede seizoen een aflevering over chocolade, maar ook avocado’s, wijn en suiker.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?